Declarația privind caracterul captiv al R.Moldova trebuie să aibă urmări juridice, afirmă șeful comisiei pentru investigarea „furtului miliardului”

  • 20 Iulie 2019 10:29
Declarația privind caracterul captiv al R.Moldova trebuie să aibă urmări juridice, afirmă șeful comisiei pentru investigarea „furtului miliardului”

Președintele Comisiei de anchetă pentru investigarea fraudei bancare, vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, spune că declarația adoptată de legislativ cu privire la caracterul captiv al statului trebuie să aibă consecințe juridice.

Potrivit lui Slusari, unele acte legislative sunt adoptate având în vedere această declarație și dacă statul s-ar fi aflat într-o situație normală, atunci, probabil, nu ar fi fost necesare asemenea acte. Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Glavnoe” de la postul de televiziune TVC21, transmite IPN.

Totodată, politicianul spune că instituțiile statului vor fi considerate pe deplin libere atunci când în cadrul lor vor fi numiți angajați în baza legii, când vor fi organizate concursuri adevărate și când acești oameni vor servi cetățenii Republicii Moldova, dar nu un anumit clan sau vreun partid politic.

„Pentru mine un moment important este ca oamenii care s-au aflat în funcții nu doar să demisioneze și să primească compensații”, spune Alexadru Slusari, dând de înțeles că aceștia trebuie și să fie trași la răspundere.

„Mă întreb de ce frânează soluționarea problemei uzurpării puterii în cazul Curții Constituționale?. Acești șase judecători și-au anulat deciziile, au demisionat, există verdictul Comisiei de la Veneția. Aceste decizii au servit motiv pentru ulterioarele acțiuni: protestatari la instituții, refuzul de a preda puterea, presiuni, mitinguri, curcani, tot ce am văzut a avut drept punct de pornire deciziile CC. Eu, ca cetățean și deputat, am o întrebare – de ce împotriva acestor șase judecători nu au fost intentate procese penale? De ce ei sunt la libertate?”, se întreabă vicepreședintele Parlamentului.

Declarația cu privire la recunoașterea caracterului captiv al statului Republica Moldova a fost adoptată de noul Parlament pe data de 8 iunie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
25
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,7 m/s
Sun
23
Mon
23
Tue
23
Wed
23
Thu
19

Curs oficial BNM 08 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6789 -0.0000
USD 16.6157 -0.0000
RON 4.0694 -0.0000
UAH 0.6000 -0.0000
RUB 0.2261 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău