Declarația lui Poroșenko la un an de la tragedia Malaysia Airlines

  • 17 Iulie 2015 18:44
Declarația lui Poroșenko la un an de la tragedia Malaysia Airlines

Este o 'datorie morală' a comunității internaționale de a-i pedepsi pe cei care au doborât avionul Boeing al companiei Malaysia Airlines în estul rebel al Ucrainei.

Declarația a fost făcută vineri, 17 iulie, de către președintele ucrainean Petro Poroșenko, la un an de la tragedia aviatiacă soldată cu 298 de morți.

Asasinii trebuie să știe că pedeapsa este inevitabilă', a continuat șeful statului ucrainean, care participă în această  seară la un concert de orgă, organizat în memoria victimelor, de ambasadele Olandei și Australiei la Kiev.

Președintele în exercițiu al OSCE, ministrul sârb de externe Ivica Dacic, aflat într-o vizită la Kiev, a făcut, la rândul său, apel la 'identificarea și pedepsirea celor vinovați' de tragedia aviatică.

Avionul Boeing 777, aparținând companiei Malaysia Airlines, care plecase din Amsterdam și se îndrepta spre Kuala Lumpur, cu 298 de persoane la bord, s-a prăbușit în estul Ucrainei la 17 iulie 2014, într-o zonă controlată de rebelii proruși. Kievul și Occidentul susțin că avionul a fost doborât de rebeli cu o rachetă sol-aer BUK, adusă de pe teritoriul Federației Ruse. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:5,14 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău