Declarația lui David Cameron după victoria partidului

  • 08 Mai 2015 15:41
Declarația lui David Cameron după victoria partidului

Liderul Partidului Conservator britanic, David Cameron, prim-ministru în exercițiu, a declarat, vineri, că va fi premierul tuturor britanicilor, după ce sondajele la ieșirea de la urne au indicat o victorie clară a conservatorilor în fața laburiștilor.

La scurt timp după câștigarea mandatului său de parlamentar în circumscripția Oxfordshire, liderul conservatorilor britanici și-a exprimat speranța că va forma noul guvern în câteva zile. El a adăugat că noaptea de joi spre vineri a fost una ''foarte solidă'' pentru Partidul Conservator, dar a precizat că este prematur de spus ce fel de rezultate vor avea aceste alegeri.

Potrivit celei mai recente estimări a BBC, conservatorii britanici sunt creditați cu 325 din cele 650 de mandate parlamentare, în contextul în care sondajele de opinie realizate înaintea scrutinului prognozau că Partidul Conservator va obține cel mult 285 de locuri. Partidul Național Scoțian ar urma să dețină 58 dintre cele 59 de mandate care îi revin Scoției în parlamentul britanic.

Liderul laburist Ed Miliband  va demisiona din funcția de șef de partid, după înfrângerea suferită de această formațiune în alegeri.

Rezultatul alegerilor de  va determina direcția economică a Marii Britanii și ar putea avea implicații majore pentru serviciile sociale, pentru relația cu Uniunea Europeană și chiar pentru integritatea viitoare a țării. 

David Cameron a declarat vineri, 8 mai, că va organiza referendumul privind apartenența Marii Britanii la Uniunea Europeană, transmite Reuters.


 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:5,66 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău