Decizie istorică în Arabia Saudită, bărbații vor fi nevoiți să-și anunțe soțiile în cazul unui divorț, într-un mod inedit

  • 09 Ianuarie 2019 16:02
Decizie istorică în Arabia Saudită, bărbații vor fi nevoiți să-și anunțe soțiile în cazul unui divorț, într-un mod inedit

Potrivit unei decizii luate pe 6 ianuarie 2019 de Ministerul de Justiție din Arabia Saudită, bărbații vor fi nevoiți să-și anunțe soțiile în cazul unui divorț. Astfel, tribunalele vor fi obligate să informeze, printr-un SMS, femeile căsătorite atunci când partenerii lor de viață pun capăt relației în mod oficial. Mai multe femei avocați din Arabia Saudită au declarat, pentru Saudi Gazette, că noul sistem introdus de Ministerul Justiției pentru a notifica femeile căsătorite prin SMS în caz de divorț va pune capăt situației în care femeile erau ultimele care aflau care era, cu adevărat, statut marital.

Începând din 6 ianuarie, femeile saudite vor ști care este starea lor civilă reală și vor putea să-și ceară drepturile de după divorț, inclusiv pensie alimentară. Avocata Somayya Al-Hindi a declarat, pentru aceeași publicație, că au existat multe cazuri în trecut de femei căsătorite care au continuat să trăiască cu fostul lor soț, fără să știe că, de fapt, erau divorțați. „În trecut, bărbații saudiți au obținut actele de divorț de la instanțe fără ca soțiile lor să aibă habar și fără să le informeze despre noul lor statut marital“, a spus Al-Hindi.

Prin noua inițiativă, femeile vor fi notificate prin SMS, atunci când un act de divorț este emis de o instanță. „Acest lucru va pune capăt oricărei încercări de a înșela sau de a se împrumuta identitatea femeilor pentru profita în continuare de conturile lor bancare și de proprietățile lor“, a spus Al-Hindi. Renunțarea la această practică a divorțurilor secrete face parte din reformele promovate de prințul moștenitor Mohammed bin Salman. Anul trecut, femeile saudite au primit dreptul de a conduce mașini. Totuși, au nevoie de acordul unui bărbat din familie ca să se căsătorească, să ceară pașaport și să plece în străinătate.

sursa: historia.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău