Decizie CSAT | 200 de militari români vor lua parte la o operațiune NATO de evacuare a cetățenilor afgani

  • 26 August 2021 11:40
Decizie CSAT | 200 de militari români vor lua parte la o operațiune NATO de evacuare a cetățenilor afgani

200 de militari români vor lua parte la o operațiune NATO de evacuare a cetățenilor afgani care au lucrat pentru misiunile Alianței în Afganistan, a decis ieri Consiliul Suprem de Apărare a Țării, transmite Radio România Actualități.

Operațiunea va consta în preluarea cetățenilor afgani din bazele temporare din Kuweit și Quatar și relocarea acestora în baze de staționare de pe teritoriul statelor aliate.

Au fost stabilite în CSAT și măsuri suplimentare, în cazul în care Europa s-ar confrunta cu un val de migranți, după preluarea puterii de către talibani, în Afganistan și va fi intensificată colaborarea cu statele vecine care ar putea fi vizate, alături de România, de potențiale valuri migraționiste dinspre Afganistan.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, pentru România, schimbarea de regim din Afganistan poate avea consecințe în planul securității, din cauza pericolelor reprezentate de extremism, terorism, trafic de droguri și arme sau migrație ilegală, notează Rador.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău