Decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale: ANRE va putea ajusta prețurile la energia electrică în regim de urgență

  • 18 Noiembrie 2022 08:24
Decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale: ANRE va putea ajusta prețurile la energia electrică în regim de urgență

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va putea ajusta prețurile reglementate de furnizare a energiei electrice în regim de urgență. Decizia în acest sens a fost anunțată de Comisia pentru Situații Excepționale, citată de IPN.

Schimbarea tarifului va fi efectuată în cazul modificării prețurilor de procurare a energiei electrice, fluctuației cursului de schimb al valutei naționale și adoptării actelor normative ce au impact asupra costurilor de furnizare.

Aceștia sunt factorii obiectivi care vor putea genera necesitatea majorării/micșorării venitului reglementat al furnizorilor cu mai mult cu 1%.

Ultima majorare a tarifului la energia electrică a fost aprobată la începutul lunii noiembrie.

În prezent, consumatorii casnici din centrul și sudul țării, deserviți de Premier Energy, achită pentru energia electrică 4,77 lei/kWh, iar consumatorii din nordul țării, deserviți de societatea Furnizarea Energiei Electrice Nord – 4,81 lei/kWh.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău