Decizia TAS: Gimnasta Ana Maria Bărbosu cîștigă bronzul, iar Sabrina Voinea ocupă locul 4 la JO de la Paris

  • 11 August 09:04
Decizia TAS: Gimnasta Ana Maria Bărbosu cîștigă bronzul, iar Sabrina Voinea ocupă locul 4 la JO de la Paris

Ana Maria Bărbosu a primit verdict favorabil din partea Tribunalului de Arbitraj al Sportului. Sportiva din România ar urma să primească medalia de bronz în urma contestației depuse. Ea revine pe locul 3 la sol, iar acum așteaptă să intre în posesia medaliei.

Cererea înregistrată de Federația Română de Gimnastică și Sabrina Maneca Voinea a fost respinsă, iar sportiva din România termină competiția pe locul patru, mai precizează COSR.

Gimnastele Ana Bărbosu și Sabrina Voinea au ocupat, inițial, locurile 4 și 5 în finala de la sol, luni, ambele cu nota 13.700.

Ana Maria Bărbosu a terminat pe 4 în finala la sol de la Jocurile Olimpice, iar Sabrina a fost pe 5 înainte de solicitarea transmisă către TAS. Cele două au fost nemulțumite de cum au fost punctate de arbitri. Ana Maria Bărbosu a avut bronzul pentru 30 de secunde, dar juriul a acceptat contestația americancei Jordan Chiles, căreia i-a acordat punctajul suficient pentru a o întrece pe româncă.

„Cu un ochi râdem, cu unul plângem. În urma memoriilor făcute la TAS de FRG și COSR, Tribunalul de Arbitraj al Sportului a decis ca medalia de bronz să revină Anei Maria Bărbosu”, au scris cei de la Federația Română de Gimnastică. 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
6,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Sat
11
Sun
12
Mon
14
Tue
12
Wed
11
Arhivă Radio Chișinău