Decis | Starea de urgență în sănătate publică nu va mai fi la nivel național, ci doar la nivel de raioane (CNESP)

  • 29 Septembrie 2020 09:22

Starea de urgență în sănătate publică nu va mai fi la nivel național, ci doar la nivel de raione. CNESP instituie stare de urgență în sănătate publică în Capitală dar și în mai multe raioane din R.Moldova.

În Chișinău, Bălți și alte localități se instituie stare de urgență în sănătate publică, transmite IPN.

Potrivit unei decizii aprobate, ieri, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, starea de urgență în sănătate publică la nivel național încetează la 30 septembrie, iar începând cu 1 octombrie, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu COVID, va fi instituită Starea de urgență în sănătate publică în 26 de unități administrativ-teritoriale.

Aproximativ jumătate din numărul total de îmbolnăviri s-a înregistrat până acum în Chișinău.

În ultimele două săptămâni cea mai mare incidență a infectărilor la 100 de mii de populație s-a înregistrat în Chișinău și Basarabeasca – câte 584 și respectiv 521 de cazuri. De asemenea, s-a înregistrat o incidență de peste 200 de cazuri în Ialoveni, Șoldănești, Edineț, Bălți, Cimișlia, și Nisporeni.

O incidență de peste 100 de cazuri s-a înregistrat în Anenii Noi, Cahul, Călărași, Comrat, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Dubăsari, Florești, Ocnița, Orhei, Rezina, Râșcani, Sângerei, Strășeni, Telenești, Ungheni, Vulcănești și regiunea transnistreană.

În aceste localități a fost instituit un grad de alertă Cod Roșu.

Decis | Starea de urgență în sănătate publică nu va mai fi la nivel național, ci doar la nivel de raioane (CNESP)

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău