De Ziua Unirii Basarabiei cu România, valoroși artiști de pe ambele maluri ale Prutului se adună la un concert inedit - „Limba română este patria mea”

  • 27 Martie 2023 09:37
De Ziua Unirii Basarabiei cu România, valoroși artiști de pe ambele maluri ale Prutului se adună la un concert inedit - „Limba română este patria mea”

Valoroși artiști de pe ambele maluri ale Prutului se adună la un concert inedit astăzi, 27 martie, la Palatul Național „Nicolae Sulac”. Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii cu ocazia a 105 ani de la Unirea Basarabiei cu România. Republica Moldova și România: două țări – o singură cultură, anunță Ministerul Culturii.

În cadrul concertului, muzica și teatrul se vor îmbina de minune, datorită artiștilor Gheorghe Zamfir, Grigore Leșe, Vali Boghean Band, Cristi Teodorovici, Maia Morgenstern, Mircea Rusu, Marius Bodochi, Diana Decuseară, Alexandru Pleșca.

Vor evolua:

Orchestra Națională „Lăutarii”, dirijor - maestrul Nicolae Botgros;

Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, conducător artistic - Mihail Agafița;

Capela Corală Academică „Doina”, conducător artistic - Ilona Stepan;

Dirijor - Daniel Jinga

Evenimentul este organizat de Ministerul Culturii, în cadrul ediției a 10-a a Decernării Premiilor în domeniul Culturii. 

Premiile în domeniul culturii se acordă anual pentru produse de creație și inovații artistice care au un impact semnificativ asupra patrimoniului cultural național și internațional, au obținut aprecierea societății și au contribuit la promovarea culturii naționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:41 %
Vint:3,6 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău