De Ziua Mondială pentru Asistență Umanitară, MMPS mulțumește țărilor care au acordat ajutoare Republicii Moldova

  • 19 August 15:33
De Ziua Mondială pentru Asistență Umanitară, MMPS mulțumește țărilor care au acordat ajutoare Republicii Moldova

În fiecare an, pe 19 august, este marcată Ziua Mondială pentru Asistență Umanitară. Cu această ocazie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale își exprimă recunoștința față de partenerii care au fost alături în eforturile de a ajuta cetățenii vulnerabili și persoanele strămutate pe teritoriul Republicii Moldova.

Donațiile cu titlu de asistență umanitară acordate Republicii Moldova pe parcursul semestrului I al anului 2024 provin din 25 de țări străine. Conform statisticii vamale, cele mai valoroase ajutoare au fost acordate în felul următor:

  • Germania – 112,5 milioane de lei (38,4%);
  • România – 95,3 milioane de lei (32,5%);
  • Spania – 21,5 milioane de lei (7,3%);
  • Statele Unite ale Americii – 14,2 milioane de lei (4,8%);
  • China – 13,3 milioane de lei (4,5%);
  • Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord – 9,6 milioane de lei (3,3%);
  • Olanda – 9,1 milioane de lei (3,1%);
  • Vietnam – 5,9 milioane de lei (2,0%).

Printre beneficiarii de ajutoare umanitare în Republica Moldova se includ categoriile cele mai defavorizate ale populației, cum ar fi: persoanele vârstnice, copiii orfani și cei rămași fără ocrotire părintească, copiii cu dizabilități, familiile cu trei și mai mulți copii, familiile monoparentale, șomerii, grupurile care trăiesc sub pragul sărăciei, persoanele afectate de calamități naturale, persoanele cu dizabilități, persoanele bolnave și alte persoane vulnerabile care nu își pot realiza de sine stătător drepturile și interesele legitime. De asemenea, ajutoarele umanitare sunt destinate și instituțiilor medico-sanitare publice, școlilor-internat, instituțiilor sociale și altor organizații necomerciale care îngrijesc aceste grupuri, se precizează într-un comunicat de presă emis de MMPS. 

 

Ministerul Muncii și Protecției Sociale mulțumește, pe această cale, tuturor partenerilor pentru angajamentul lor neobosit și pentru faptul că, împreună, reușim să facem o diferență în viețile celor mai vulnerabili. În continuare, vom colabora pentru a asigura un viitor mai bun și mai sigur pentru toți cetățenii”, menționează MMPS.

De Ziua Mondială pentru Asistență Umanitară, MMPS mulțumește țărilor care au acordat ajutoare Republicii Moldova

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău