De Ziua Limbii Române, reprezentanții Mișcării Politice „UNIREA” i-au adus „cadouri” lui Igor Dodon

  • 31 August 2020 10:44
De Ziua Limbii Române, reprezentanții Mișcării Politice „UNIREA” i-au adus „cadouri” lui Igor Dodon

De Ziua Limbii Române, Mișcarea Politică “UNIREA” a manifestat în fața președinției. Reprezentanții formațiunii au adus „cadouri” simbolice pentru Igor Dodon. Este vorba despre Declarația de Independență și Codul Penal pe care l-au pus într-o pungă neagră cu calendar și l-au agățat de gardul președinției.

Liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, s-a arătat nemulțumit de faptul că în cadrul ceremoniei organizate de Ziua Independenței Republicii Moldova, la președinție, a fost dat citirii un text incomplet al Declarației, fiind scoase mențiuni cu privire la limba română, pactul Ribbentrop-Molotov, textul declarației fiind, astfel, trunchiat. 

Din acest punct de vedere, Dodon este pasibil de răspundere penală pentru trădare de stat, pentru profanarea simbolurilor naționale și trebuie tras la răspundere ca atare. A acționat nu ca un cetățean al Republicii Moldova, nici ca președinte de stat, a acționat ca un agent de influență al Federației Ruse. Am adus aceste două cadouri simbolice ca să învețe Declarația de Independență măcar acum când își termină mandatul și, în același timp, să studieze Codul Penal pentru că are de acolo mai multe capitole pe care să le preia și să le pună în aplicare.

Reprezentanții Președinției nu au comentat, deocamdată, acțiunea organizată de Mișcarea Politică “UNIREA”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău