De Ziua Internațională Libertății a Presei, un site din România specializat pe combaterea dezinformării, și-a lansat versiune și în limba rusă

  • 04 Mai 2022 08:45
De Ziua Internațională Libertății a Presei, un site din România specializat pe combaterea dezinformării, și-a lansat versiune și în limba rusă

Site-ul Veridica din România, specializat pe combaterea fake-news-urilor și dezinformării, și-a lansat, de Ziua Internațională a Libertății Presei, marcată pe 3 mai, și varianta în limba rusă - www.veridica.ro/ru.

Astfel, Veridica devine cea mai activă publicație românească specializată în monitorizarea, analiza și demontarea campaniilor de fake news, dezinformare și manipulare din Europa Centrală și de Est, disponibilă în trei limbi – română, engleză și rusă, potrivit unui comunicat al redacției site-ului. „Veridica este singura publicație din România care are corespondenți de presă în statele din Europa Centrală și de Est. La un an de la apariție, ne adresăm de astăzi și vorbitorilor de limbă rusă din acest spațiu.

Chiar dacă ceea ce numim război hibrid se desfășoară la frontiera Uniunii Europene și NATO, suntem și noi în plin război informațional. Războiul politic dus de Kremlin împotriva democrațiilor liberale din Occident a intrat într-o nouă fază iar miza este uriașă. În astfel de vremuri, jurnaliștii sunt în prima linie. Sperăm ca cititorilor Veridica din cele 120 de țări să li se adauge și alții, tot mai numeroși”, declară Marian Voicu, publisher Veridica. Proiectul Veridica a fost lansat în contextul crizei sanitare și infodemiei și este asumat de Alianța Internațională a Jurnaliștilor Români. Acesta este realizat împreună cu jurnaliști, experți și cercetători din Europa Centrală și de Est.

”Încercăm să ajungem direct la publicul cel mai expus la propagandă, fake news și dezinformări. Pe site sunt încărcate deja câteva zeci de articole, iar unele noi sunt adăugate zilnic. Pe Veridica.ro comunicăm clar, într-un limbaj ușor de înțeles de oricine, cu surse verificabile, date concrete și materiale semnate de jurnaliști, cercetători și analiști respectați și apreciați inclusiv pe plan international. Căutăm să ieșim din bulele informaționale în care tot mai mulți tind să se închidă și să ajungem cu demontarea propagandei, destructurarea dezinformărilor și combaterea narațiunilor false în medii cât mai diverse. Facem acest lucru atât pe www.veridica.ro cât și pe platformele social media familiare vorbitorilor de rusă”, precizează Cătălin Gomboș, redactor-șef Veridica. Veridica este produs jurnalistic independent și va continua să rămână astfel. Publicația se autofinațează din venituri din publicitate, granturi și donațiile cititorilor, subliniază redacția site-ului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:4,63 m/s
Thu
7
Fri
8
Sat
8
Sun
9
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău