De Ziua Independenței, în PMAN vor avea loc concerte și defilarea fanfarelor militare

  • 26 August 2022 09:35
De Ziua Independenței, în PMAN vor avea loc concerte și defilarea fanfarelor militare

De Ziua Independenței, pe 27 august, pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua mai multe orchestre și artiști autohtoni, iar programul va culmina cu defilarea fanfarelor militare, transmite IPN.

Programul va începe la ora 08.30 cu depuneri de flori la monumentul „Maica îndurerată” și la monumentul lui Ștefan cel Mare, după care conducerea țării va participa la festivitatea de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova”.

Pe scena din Piața Marii Adunări Naționale vor evolua: orchestra simfonică a Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici”, orchestra Prezidențială, orchestra MAI, Capela corală academică „Doina”, solista Mariana Bulicanu, studioul muzical-coral „Lia-Ciocârlia”, BrioSonores, Igor Podgoreanu, Cătălin Josan, dar și violoniștii Alexandra Conunova și Ilian Gîrneț.

După spectacolul tematic „Moldovă, tu ești patria mea!”, va urma uvertura „Gânduri pentru și despre țară”, care presupune proiectarea colajului documentar „Moldova suverană”.

Programul va continua cu defilarea fanfarelor militare. Iar cu începere la ora 19.00, pe scena din centrul capitalei vor cânta Cristofor Aldea-Teodorovici, Formația Zdob și Zdub și Ansamblul de Muzică Populară „Fluieraș”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău