De mâine, intră în vigoare noile măsuri de sănătate publică pentru prevenirea infecției COVID-19

  • 30 Septembrie 2021 13:54
De mâine, intră în vigoare noile măsuri de sănătate publică pentru prevenirea infecției COVID-19

De mâine, 01 octombrie 2021, vor intra în vigoare noile măsuri de sănătate publică pentru prevenirea infecției COVID-19. Deciziile au fost aprobate săptămâna trecută de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, transmite Radio Chișinău.

Măsurile aprobate săptămâna trecută de autoritățile din sănătate prevăd purtarea obligatorie a măștilor în toate spațiile publice închise și cele deschise unde nu e posibilă respectarea distanței, încurajarea vaccinării, respectarea măsurilor de prevenire la locul de muncă în instituții publice și private.

Totodată, va fi interzis accesul vizitatorilor în instituțiile medico-sanitare și instituții de plasament.

Unitățile de alimentație publică își vor organiza activitatea la capacitate maximă în spațiile exterioare, iar în cele interioare cu utilizarea a cel mult 50 la sută din numărul locurilor existente și cu obligația ca toți clienții să prezinte la intrare certificatul COVID-19.

Organizarea de evenimente private (nunți, botezuri sau mese festive) va fi permisă cu participarea a cel mult 100 de persoane în spații interioare sau, respectiv, 150 de persoane în spații exterioare, cu asigurarea în spațiul de deservire a unei suprafețe de cel puțin 2 metri pătrați pentru fiecare persoană cu obligația ca acestea să prezinte certificatul COVID-19.

Cele mai mari orașe din Rep. Moldova, Chișinău și Bălți, sunt sub cod  roșu la incidența cazurilor de Covid. Pentru mun. Comrat din Găgăuzia și raioanele Anenii Noi, Basarabeasca, Briceni, Cahul, Călărași, Cimișlia, Criuleni, Dondușeni, Drochia, Edineț, Florești, Fălești, Glodeni, Ialoveni, Leova, Nisporeni, Rîșcani, Șoldănești, Soroca, Ștefan Vodă, Strășeni și Telenești a fost stabilită alerta de cod portocaliu.

Alte teritorii administrative se află sub cod galben.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău