De mâine, 9 noiembrie, Bălțiul ar putea să rămână fără apă și canalizare

  • 08 Noiembrie 2022 14:07
De mâine, 9 noiembrie, Bălțiul ar putea să rămână fără apă și canalizare

Orașul Bălți ar putea să rămână fără apă și canalizare începând cu ziua de mâine, 9 noiembre. Situația este generată de neînțelegere dintre „Aqua Nord” Soroca și „Furnizarea Energiei Electrice Nord”. Despre aceasta a anunțat primarul municipiului Bălți, Nicolai Grigorișin, în cadrul unei ședințe municipale, transmite IPN.

Potrivit edilului, „Aqua Nord” Soroca a primit scrisoare de la „FEE-Nord” despre faptul că la 9 noiembrie ei deconectează energia electrică la stațiile de pompare din orașul Soroca. „Aqua Nord” Soroca trebuie să achite datorii pentru consumul de energie electrică. Aceste stații pompează apa pentru orașul Bălți. „„FEE-Nord” și „Aqua Nord” au neînțelegeri, iar orașul Bălți, care nu are nicio datorie față de Soroca, va fi deconectat de apă și canalizare. Primăria municipiului Bălți s-a adresat la Apa-Canal Bălți, „Glorin Inginering”, „Direcția Troleibuze”, am creat o comisie pentru situații excepționale”, a spus primarul.

Nicolai Grigorișin menționează că Primăria municipiului Bălți a avertizat președintele Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, premierul Natalia Gavrilița, despre o pregătire sporită la aceste întreprinderi și pericolul existent de deconectare a energiei electrice. Cancelaria de stat a trimis o scrisoare în care îndeamnă Primăria municipiului Bălți, Apă Canal Bălți, „Aqua Nord” Soroca să rezolve acest conflict prin discuții.

Primarul municpiului a spus că în cazul în care „FEE-Nord” deconectează energia electrică, Bălțiul nu va avea apă, iar sistemul de canalizare cedează în maxim 24 de ore. „Am rugat juriștii să anunțe Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova despre faptul că „FEE-Nord” și „Aqua Nord” Soroca conștient vor să izoleze Bălțiul de sursele de apă”, a conchis Nicolai Grigorișin.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău