De luni, Comratul rămâne fără apă timp o săptămână... ca în fiecare an. Primarul zice că e pentru ultima oară

  • 28 Mai 2018 08:03
De luni, Comratul rămâne fără apă timp o săptămână... ca în fiecare an. Primarul zice că e pentru ultima oară

Municipiul Comrat, centrul administrativ al regiunii autonome Găgăuzia, va rămâne de luni, 28 mai, fără apă la robinet timp de o săptămână. Nu este pentru prima dată. Astfel de sistări „planificate” sunt practicate – în primăvară și toamna – an de an la Comrat.

Deconectările de apă au loc „pentru a realizarea unor lucrări planificate și pentru a trata cu clor rețelele de alimentare”. Astfel, locuitorii din Comrat nu vor avea apă de luni până vineri, transmite portalul local Gagauzinfo.MD

În fiecare an, primăvara și toamna, în Comrat, apa este deconectată pentru a fi tratată cu clor. De asemenea, în fiecare primăvară, orașul rămâne deconectat și de la serviciile de gaz, pentru că sunt efectuate lucrări curente de reparație, precizează sursa citată.

Primarul Comratului, Serghei Atanasov, a declarat că ar fi pentru ultima oară când locuitorii orașului vor fi deconectați de la apă timp de o săptămână.

„Noi planificăm să schimbăm sistemul de alimentare cu apă, astfel încât locuitorii să nu mai fie deconectați de la apă de două ori pe an, timp de cinci zile”.

Sursa nu precizează cum vor fi aprovizionați locuitorii Comratului, dar menționează că după ce alimentarea cu apă va fi reluată, timp de încă mai multe zile orășenii n-ar trebui să o bea sau să gătească cu această apă, pentru că lichidul de la robinet va fi suprasaturat cu clor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Nori împrăștiați
Umiditate:59 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău