De la începutul anului, companiile vinicole au cucerit o mie de medalii

  • 25 Octombrie 2021 12:25
De la începutul anului, companiile vinicole au cucerit o mie de medalii

Vinificatorii din Republica Moldova au înregistrat un nou record. În primele nouă luni ale anului, companiile vinicole au câștigat peste o mie de medalii la concursuri internaționale, transmite MOLDPRES.

La ediția recentă a concursului International Wine Contest Bucharest ”Vinarium”, producătorii din Moldova au luat 113 medalii, dintre care 88 de aur. Anterior, la Selections Mondial des Vin du Canada, vinificatorii autohtoni a cucerit 47 de medalii de aur, inclusiv 7 - Grand Gold. Au înregistrat primele performanțe și vinăriile în tranziție, susținute de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională (USAID) Moldova, acumulând 10 medalii, scrie sursa citată

„Este cel mai mare număr de distincții acumulate până în prezent, iar performanța confirmă calitatea produselor pe plan internațional”, au menționat experți ai USAID.

USAID a sprijinit industria vinului în Moldova din 2005, ajutând vinificatorii să-și valorifice creativitatea și potențialul. „De-a lungul anilor, vinificatorii moldoveni au reușit să deschidă noi piețe și să se bucure de sute de premii la mai multe expoziții și concursuri internaționale. Această poveste de succes - trecerea de la un sistem vechi la un viitor promițător, îmbrățișând în același timp noi tehnologii, talentul, pasiunea și dedicația vinificatorilor și a echipelor lor este o lecție deschisă pentru toți moldovenii”, indică USAID.

Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova și-a propus pentru perioada 2016-2021 să contribuie la dezvoltarea sectorului agricol pentru a impulsiona creșterea economică și schimbările în localitățile rurale, sporind bunăstarea locuitorilor țării. Pentru atingerea acestui obiectiv, proiectul APM, împreună cu antreprenorii agricoli, Asociațiile utilizatorilor de apă pentru irigare și alți parteneri, contribuie la majorarea profitabilității fiecărui hectar de teren agricol, creșterea calității și productivității produselor cultivate, sporirea vânzărilor pe piața locală și cea internațională și încurajarea parteneriatelor în sectorul agricol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:50 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău