De la 11 aprilie, deținătorii de terenuri pot depune cereri de obținere a subvențiilor

  • 06 Aprilie 2022 12:47
De la 11 aprilie, deținătorii de terenuri pot depune cereri de obținere a subvențiilor

De la 11 aprilie și până la 7 iulie, deținătorii de terenuri pot depune cereri de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte de prevenire și de combatere a eroziunii solului, de ameliorare chimică a acestora, precum și de conservare și sporire a fertilității solului. În bugetul de stat pentru anul curent sunt prevăzuți 10 milioane de lei pentru acordarea unor astfel de subvenții, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, solicitant al subvențiilor poate fi persoana juridică sau fizică, dar și orașele, satele care dețin terenuri în proprietate, posesie sau folosință, înregistrate în modul stabilit în registrele de publicitate, și care urmează să implementeze proiectul într-o unitate administrativ-teritorială de nivelul întâi.

Dosarul pentru obținerea subvențiilor trebuie să includă o cerere, proiectul investițional, planul de afaceri, declarația pe proprie răspundere privind veridicitatea informațiilor și a documentelor prezentate, declarația cu privire la conflictul de interese și contractul de acordare a subvenției în avans.

Dosarul urmează să fie depus de către solicitant la oficiul teritorial al Agenției de Intervenție și Plăți pentru Agricultură din aria în care solicitantul va efectua investiția.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău