De la 1 ianuarie 2023, programările la serviciile medicale de înaltă performanță se vor efectua doar online, anunță CNAM

  • 12 Decembrie 2022 13:05
De la 1 ianuarie 2023, programările la serviciile medicale de înaltă performanță se vor efectua doar online, anunță CNAM

Compania Națională de Asigurări în Medicină anunță că, începând din 1 ianuarie 2023, contractarea și evidența serviciilor medicale de înaltă performanță va fi efectuată doar prin intermediul Sistemului informațional „Raportarea și evidența serviciilor medicale” (SIRSM), anunță CNAM.

Acest lucru are scopul de a mări accesul persoanelor asigurate la serviciile de înaltă performanță.

În SIRSM, persoanele asigurate pot face programare în regim online la serviciile medicale de înaltă performanță prin libera alegere a prestatorului.

Programarea online poate fi înfăptuită de persoana asigurată căreia i-au fost prescrise serviciile medicale. În cazul în care pacientul nu dispune de computer sau nu știe cum să-l utilizeze, programarea poate fi făcută de medicul care a emis biletul de trimitere sau prin intermediul Centrului de apel INFO CNAM, la numărul de telefon 0 800 99999, se menționează în comunicat.

Prin intermediul SIRSM, medicii pot să identifice persoana în baza de date a CNAM, să verifice statutul de asigurat sau neasigurat al acesteia, iar în cazul pacientului asigurat – să completeze online biletul de trimitere la serviciile medicale de înaltă performanță.

Sistemul poate fi accesat de la computer sau de pe orice dispozitiv conectat la Internet, fără a fi necesară instalarea de aplicații sau programe suplimentare. Baza de date este actualizată în mod continuu cu informații despre serviciile medicale prescrise de medici, programările efectuate de aceștia și de pacienți, numărul și volumul de servicii contractate și executarea în timp real a serviciilor în conformitate cu contractul încheiat cu instituția medicală.

Lista serviciilor medicale de înaltă performanță cuprinde investigațiile indicate în capitolele IV-XIII ale anexei nr. 5 la Programul unic al asigurării obligatorii de asistență medicală, și anume: servicii de diagnostic funcțional, imagistică medicală, investigații de radiodiagnostic, endoscopie de diagnostic, examen audiologic, servicii medicale de profil oftalmologic, de anestezie etc.

Pentru a face o programare online la serviciul medical prescris, este necesar să parcurgeți următorii pași:

- accesați link-ul https://sirsm.cnam.gov.md/sirsm/online;
- introduceți IDNP-ul, apoi codul unic de pe biletul de trimitere și apăsați butonul „Caută”;
- accesați butonul din dreptul serviciului medical prescris. Sistemul va afișa lista tuturor instituțiilor medicale care prestează acest serviciu;
- apăsați butonul din dreptul instituției medicale în care doriți să fie oferit serviciul, după care alegeți data și ora pentru prestarea serviciului;
- pentru a încheia programarea, apăsați butonul „Salvează”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:52 %
Vint:1,54 m/s
Fri
7
Sat
11
Sun
11
Mon
7
Tue
2
Arhivă Radio Chișinău