De Hramul Capitalei, autoritățile vor permite comercializarea vinului și a berii

  • 09 Octombrie 2012 09:25
De Hramul Capitalei, autoritățile vor permite comercializarea vinului și a berii

De Hramul Chișinăului, care se va sărbători duminică, 14 octombrie, poliția municipală va permite agenților economici comercializarea vinului și a berii în centul Capitalei.

Șeful poliției municipale Silviu Mușuc a precizat că nu vor fi admise băuturile alcoolice tari, precum votca sau cogniacul, iar comercializarea vinului și berii va fi permisă doar în ambalaj de plastic.

Mai multe ambulațe și echipaje ale poliției vor supraveghea centrul Capitalei, de Ziua Orașului, iar serviciile municipale vor asigura curățenia din două în două ore, a anunțat viceprimarul, Nistor Grozavu.

Cu ocazia Hramului Chișinăului, în capitală au loc mai multe manifestări. În această săptămână se desfășoară Cupele municipiului Chișinău la tenis, rachetomodelism și aeromodelism. Începând cu 11 octombrie se va desfășura Festivalul internațional de dans popular, iar în zilele de 13 și 14 octombire va avea loc Concursul internațional la dansuri sportive „Chișinău – OPEN - 2012”.

Sâmbătă, la Palatul Național, va avea loc un concert dedicat Chișinăului - Orașul meu cel drag”, susținut de tinere talente și de artiști cunoscuți pe scenele internaționale, alături de maestrul Eugen Doga. 

Pe 14 octombrie, programul manifestărilor dedicate Zilei Orașului va începe cu depuneri de flori la monumental lui Ștefan cel Mare și liturgia oficiată la Catedrala Mitropolitană. Pe parcursul zilei în centrul Capitalei vor avea loc expoziții și concerte, iar în seara zilei, în Piața Marii Adunări Naționale, va avea loc un spectacol cu participarea celor mai cunoscuți artiști de muzică populară și de estradă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
13,24
Cer fragmentat
Umiditate:76 %
Vint:6,17 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău