De ce Castelul Peleş este decorat ca de Crăciun în mijlocul primăverii

  • 07 Martie 2019 18:38
De ce Castelul Peleş este decorat ca de Crăciun în mijlocul primăverii

Turiştii care ajung în aceste zile la Sinaia pentru a vizita Castelul Peleş vor avea surpriza să descopere aici un decor specific sărbătorilor de iarnă. Pe terasa castelului se află chiar şi un brad împodobit cu globuleţe şi funde roşii de mari dimensiuni, deşi luna cadourilor a trecut de mult.

Motivul pentru care cel mai cunsocut castel din România se află astfel împodobit este cu totul altul decât indolenţa angajaţilor, aşa cum au crezut unii dintre turiştii care au ajuns la Sinaia în aceste zile.

Terasa castelului Peleş va deveni platou de filmare pentru a treia serie a filmului ”Un prinţ de Crăciun”, produs de Netflix.

”A Christmas Prince” a fost filmat integral în România, iar primele două serii sunt deja publice pe platforma online. Pentru a crea atmosfera romantică, producătorii au ales să filmeze scenele de exterior pe terasa Castelului Peleş din Sinaia. Acţiunea filmului se petrece, aşa cum sugerează şi titlul, în perioada sărbătorilor de iarnă, acesta fiind motivul pentru care Peleşul a fost împodobit ca de Crăciun, cu decoruri somptuoase, luxoase şi foarte scumpe.”

Filmările sunt programate să înceapă săptămâna viitoare. Din câte ştim noi, se va filma luni şi marţi, doar decoruri exterioare. Nu vor fi şi filmări în interiorul castelului, pentru asta fiind nevoie de aprobări suplimentare de la Ministerul Culturii.

Oricum castelul este foarte frumos decorat, noi nu am fi avut bani pentru astfel de decoraţiuni. Acum ne ceartă turiştii că am uitat bradul împodobit, dar motivul pentru care bradul este încă plin de globuri este altul, după cum vedeţi”, a declarat Dana Voitescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Peleş.
 

sursa: adevarul.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chişinău
6 °C
nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Sun
7 °C
Mon
8 °C
Tue
12 °C
Wed
12 °C
Thu
6 °C

Curs oficial BNM 29 Februarie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4479 -0.0000
USD 17.7711 -0.0000
RON 4.0440 -0.0000
UAH 0.7243 -0.0000
RUB 0.2704 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău