De ce Castelul Peleș este decorat ca de Crăciun în mijlocul primăverii

  • 07 Martie 2019 18:38
De ce Castelul Peleș este decorat ca de Crăciun în mijlocul primăverii

Turiștii care ajung în aceste zile la Sinaia pentru a vizita Castelul Peleș vor avea surpriza să descopere aici un decor specific sărbătorilor de iarnă. Pe terasa castelului se află chiar și un brad împodobit cu globulețe și funde roșii de mari dimensiuni, deși luna cadourilor a trecut de mult.

Motivul pentru care cel mai cunsocut castel din România se află astfel împodobit este cu totul altul decât indolența angajaților, așa cum au crezut unii dintre turiștii care au ajuns la Sinaia în aceste zile.

Terasa castelului Peleș va deveni platou de filmare pentru a treia serie a filmului ”Un prinț de Crăciun”, produs de Netflix.

”A Christmas Prince” a fost filmat integral în România, iar primele două serii sunt deja publice pe platforma online. Pentru a crea atmosfera romantică, producătorii au ales să filmeze scenele de exterior pe terasa Castelului Peleș din Sinaia. Acțiunea filmului se petrece, așa cum sugerează și titlul, în perioada sărbătorilor de iarnă, acesta fiind motivul pentru care Peleșul a fost împodobit ca de Crăciun, cu decoruri somptuoase, luxoase și foarte scumpe.”

Filmările sunt programate să înceapă săptămâna viitoare. Din câte știm noi, se va filma luni și marți, doar decoruri exterioare. Nu vor fi și filmări în interiorul castelului, pentru asta fiind nevoie de aprobări suplimentare de la Ministerul Culturii.

Oricum castelul este foarte frumos decorat, noi nu am fi avut bani pentru astfel de decorațiuni. Acum ne ceartă turiștii că am uitat bradul împodobit, dar motivul pentru care bradul este încă plin de globuri este altul, după cum vedeți”, a declarat Dana Voitescu, purtătorul de cuvânt al Muzeului Peleș.
 

sursa: adevarul.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Wed
15
Thu
15
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău