De ce "a trecut Băsescu Prutul"? Cum răspunde liderul partidului care vrea unirea cu România

  • 02 Februarie 2018 17:24
De ce

Fostul președinte al României va juca un rol major în politica din Republica Moldova, susține președintele PUN, Anatol Șalaru. Potrivit acestuia, "Băsescu a trecut Prutul" pentru a le explica moldovenilor că "șansa reală pentru ca justiția, securitatea și bunăstarea să se instaleze si în vitregita Basarabie o reprezintă reunificarea celor două state românești".

"Alegerile de la finele acestui an vor avea o miză imensă. Atât din punct de vedere geopolitic, cât și din punct de vedere social-politic. Eu cred că președintele Băsescu este un vector al schimbării în politica moldovenească. Opinia mea este că implicarea lui Traian Băsescu în politica Republicii Moldova va obliga întreaga noastră clasă politică să se reseteze și să se readapteze. Consider că după alegerile de la sfârșitul acestui an, în Republica Moldova se va vorbi de două perioade, până la venirea lui și dupa venirea lui Traian Băsescu în politica moldovenească", afirmă președintele Partidului Unității Naționale (PUN), Anatol Șalaru, într-un interviu acordat site-ului jurnaliștii.ro, citat de Digi24.

Politicianul moldovean, fost ministru al Apărării în guvernul de la Chișinău, mai spune că, din aceswt punct de vedere, "lucrurile sunt abia la început", dar subliniază că nu peste mult timp "Traian Băsescu, în calitate de președinte al PUN, va fi cel care va genera agenda și accentele în Republica Moldova".

Totodată, Șalaru explică și care e scopul implicării fostului președinte al României în politica de peste Prut. "Traian Băsescu nu a venit să lupte contra ceva sau contra cuiva. Președintele Traian Băsescu a trecut Prutul pentru a explica cetățenilor Republicii Moldova că atât aderarea la Uniunea Europeană cât și aderarea la Uniunea Euroasiatică sunt doar iluzii, iar șansa reală pentru ca justiția, securitatea și bunăstarea să se instaleze si în vitregita Basarabie o reprezintă reunificarea celor două state românești", a declarat Anatol Șalaru, pentru jurnaliștii.ro.

Traian Băsescu și-a anunțat încă de anul trecut intenția de a candida la alegerile parlamentare din Republica Moldova, însă situația cetățeniei moldovenești a fostului președinte român nu a fost încă lămurită. 

Interviul integral cu Anatol Șalaru, AICI.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:57 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău