De ce a primit o femeie din Austria infectată cu COVID-19 o amendă penală de 10.800 de euro

  • 13 August 2020 15:25
De ce a primit o femeie din Austria infectată cu COVID-19 o amendă penală de 10.800 de euro

O femeie din Austria în vârstă de 54 de ani a fost condamnată, joi, în primă instanță, la o amendă de 10.800 de euro din cauză că a încălcat condițiile de izolare după ce a fost confirmată cu Covid – 19, transmite publicația tirol.orf.at, citată de g4media.ro.

Femeia a fost testată pozitiv și a fost notificată să se izoleze în locuința sa pe data de 21 Aprilie. Totuși, femeia, care locuiește în Schwaz, a mers  la cumpărători două zile mai târziu, potrivit sursei citate.

Soțul acesteia, aflat și el în carantină din cauza bolii, a respectat măsura izolării. Femeia susține că nu a putut comanda mâncare de pe internet deoarece prețul pentru comanda minimă era prea mare în condițiile în care pensia ei este de doar 2100 de euro. Polițiștii nu au găsit-o acasă, ci la supermarket, prin urmare i-au trimis un avertisment.

A doua zi, femeia a ieșit afară pentru a arunca gunoiul și pentru a petrece câteva minute în park. Din nou, poliția nu a găsit-o acasă și i-a transmis un nou avertisment.

Puțin mai târziu, în aceeși zi, femeia s-a rănit la mână, dar în loc să cheme o ambulanță, a chemat un taxi și a mers la spital. Din nou, a încălcat regulile izolării și a fost reținută de poliție. Procurorul a reținut că femeia a pus în pericol sănătatea altor cetățeni în repetate rânduri, astfel că potrivit Codului Penal a fost amendată cu 10.800 de euro.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău