De ce a fost demis ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. Explicațiile lui Zelenski

  • 05 Septembrie 11:43
De ce a fost demis ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba. Explicațiile lui Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a explicat liderilor partidului pe care l-a fondat motivele pentru care a cerut demisia lui Dmitro Kuleba, ministrul afacerilor externe. Conform presei de la Kiev, președintele ar fi declarat că oficialul „nu mai are energia necesară pentru a promova furnizarea de arme”, potrivit presei de la Kiev.

Discuția dintre liderul de la Kiev și liderii partidului „Slujitorul Poporului” a avut loc în seara zilei de ieri, 4 septembrie. Conform surselor participante la discuții, Zelenski ar fi declarat că ministrul Kuleba „nu mai are suficientă energie pentru a promova furnizarea de arme de care Kievul are atâta nevoie”.

În ceea ce privește demisiile celorlați miniștri, Zelensky ar fi declarat că cel care ocupa fotoliul de la Justiție, Denis Malyuska, și-ar fi dorit să obțină o altă funcție. În cazul fostului viceprim-ministru pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică, Olga Stefanihin, el ar fi propus o avansare „pentru a-i da mai multe posibilități, fiind mulțumit de munca depusă de aceasta”.

Președintele ucrainean a anunțat, de asemenea, crearea unui nou minister: „Ministerul pentru Întoarcerea Ucrainenilor”, fără a prezenta cine va deține acest portofoliu.

Potrivit sursei participante la discuții, Zelenski a prezentat personal candidații pentru funcțiile rămase vacante.

Dmitro Kuleba și-a anunțat demisia miercuri, anunțul fiind făcut de către președintele parlamentului, Ruslan Stefanciuk.

De altfel, cel puțin șase responsabili politici ucraineni, printre care miniștri, și-au prezentat demisia, iar un consilier prezidențial a fost demis înainte de anunțul unei remanieri majore a guvernului, după doi ani și jumătate de război cu Rusia.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,12 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău