De astăzi procurorul general are trei adjuncți

  • 09 Martie 2017 16:55
De astăzi procurorul general are trei adjuncți

De astăzi procurorul general al Republicii Moldova, Eduard Harunjen, are trei adjuncți.

Este vorba despre procurorii Mircea Roșioru, care va fi responsabil de Direcția judiciară și Igor Popa, care va gestiona Direcția de urmărire penală și urbanistică. 

Cei doi au fost și contracandidații lui Eduard Harunjen la șefia Procuraturii Generale. Cel de-al treilea adjunct este Iurie Garaba, care va fi responsabil de Direcția politici, reforme și protecția societății. Anunțul a fost făcut de procurorul general Eduard Harunjen, în cadrul unui briefing de presă.

Acesta a menționat că cei trei au o bogată experiență de activitate și că are așteptări mari de la ei. Procurorul General a mai spus că își dorește ca adjuncții săi să aibă dosare de rezonanță și să scoată în evidență elementele negative din societate. „Pun accentul pe corupție, pe crimă organizată, pe crima financiară”, a menționat Eduard Harunjen.

În același timp procurorul general a declarat presei că un procuror din cadrul Procuraturii municipiului Chișinău, care a investigat cazul omorului de la Durlești, a fost suspendat astăzi din funcție, pe motiv că a pus ilegal sub învinuire o persoană care a stat cinci ani și jumătate în izolator, pentru o crimă pe care nu a comis-o.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:39 %
Vint:6,17 m/s
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
14
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău