David Popovici, înotătorul fenomen din România: a obținut trei medalii de aur, una de argint și a doborât două recorduri mondiale la europenele de juniori

  • 13 Iulie 2021 15:49
David Popovici, înotătorul fenomen din România: a obținut trei medalii de aur, una de argint și a doborât două recorduri mondiale la europenele de juniori Foto credit: Inquam Photos / George Călin

David Popovici, înotătorul român de doar 16 ani, care a obținut trei medalii de aur, una de argint și a doborât două recorduri mondiale la europenele de juniori a ajuns ieri seara în România, transmite digisport.ro.

Potrivit sursei citate, David Popovici, calificat la JO de la Tokyo, a cucerit la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma trei medalii de aur la 50 m liber, 100 m liber și 200 m liber, precum și una de argint, cu ștafeta de 4x100 m liber (din care au mai făcut parte Mihai Gergely, Ștefan Cozma și Patrick Dinu). Acesta a fost și bilanțul final al delegației României, trei medalii de aur și una de argint.

Delegația României de la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Roma a revenit, luni seara, în țară, fiind întâmpinată la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă de reprezentanții Ministerului Tineretului și Sportului, conducerea Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, familii și prieteni.

„La Tokyo merg cu gândul de a da tot ce pot într-o finală olimpică”

David Popovici: Antrenorii mei, Adrian Rădulescu și Dragoș Luscan sunt unii dintre cei mai importanți oameni, fără de care nu aș fi putut să ajung aici.

Le mulțumesc, de asemenea, părinților mei. Aș vrea să mulțumesc federației, tuturor celor care mă susțin, pentru că sunt o mulțime de oameni și mi-ar lua o veșnicie să-i numesc pe toți.

Vă mulțumesc tuturor!

După cum a spus și doamna Camelia Potec, mi-am îndeplinit obiectivul, am depășit ce mi-am dorit pentru acest concurs și am câștigat extrem de multă experiență.

Acum merg la Tokyo cu același gând, de a face ce pot să fac cel mai bine într-o finală, să mă descurc, să mă obișnuiesc cu o finală olimpică, pentru că vor veni multe, dar și să mă distrez pe cât de tare pot acolo, pentru că despre asta este vorba, ăsta-i spiritul olimpic.

Gândurile mele au rămas la fel, tocmai pentru că înainte să ajung la europenele de juniori, eram conștient că o să trec printr-un concurs greu și lung, o să stau doar 3 zile în țară și o să plec apoi la olimpiadă. Am fost focusat pe două concursuri în același timp, și faptul că mi-am depășit cu mult așteptările acum, nu schimbă cu nimic concentrarea și ce mi-am propus pentru olimpiadă.

Aștept să mă calific în finala olimpică, și de acolo se poate întâmpla orice. Cine se simte cel mai bine în ziua aia, cine e el mai pregătit mental, mai puternic mental, va triumfa.

David Popovici: Ar fi o prostie să mă las copleșit de presiune, ba chiar s-o bag în seamă

Am auzit imnul național după destul de mult timp, pentru că au fost puține concursuri, și nu doar o dată, ci de trei ori. Și de fiecare dată când am urcat pe podium să văd steagul acolo, să ma uit la toată lumea din tribună stând în picioare, la colegii mei cum mă privesc, a fost foarte tare.

Sunt un băiat care înoată repede, care are niște antrenori foarte buni, niște părinți foarte buni și niște oameni care mă susțin, geniali.

Ar fi o prostie să mă las copleșit de presiune, ba chiar s-o bag în seamă. Toată presiunea care ar putea veni, poate fi numai de la mine, și chiar și așa ar fi o presiune inutilă, pentru că antrenamentul e făcut, munca e depusă, mai urmează puțină muncă până la olimpiadă și odată ce voi ajunge acolo, trebuie să fac doar ce știu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău