Datele cu caracter personal din spitale pot fi vulnerabile în fața unui atac cibernetic

  • 26 Iunie 2019 11:00
Datele cu caracter personal din spitale pot fi vulnerabile în fața unui atac cibernetic

Multiplele atacuri cibernetice care au avut loc asupra mai multor spitale din România au determinat Centrul Național pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal (CNPDCP) să atenționeze asupra riscurilor de producere a unor asemenea situații și în Republica Moldova, transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă remis de CNPDCP, instituția a transmis un demers către Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, precum și o copie de informare către Compania Națională de Asigurări în Medicină și Serviciul Tehnologia Informației și Securitate Cibernetică, în care este reiterată necesitatea asigurării securității și confidențialității datelor cu caracter personal prelucrate în sistemele automatizate din sectorul medical.

CNPDCP a solicitat instituțiilor de resort să întreprindă mai multe măsuri de conformare la obligațiile prevăzute de art. 23, 29 și 30 ale Legii 133 privind protecția datelor cu caracter personal, cu scopul de a preveni un atac cibernetic similar.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău