Datele a peste un milion de utilizatori Clubhouse, rețeaua socială a miliardarilor, au fost publicate pe un forum de hacking

  • 12 Aprilie 2021 12:15
Datele a peste un milion de utilizatori Clubhouse, rețeaua socială a miliardarilor, au fost publicate pe un forum de hacking

La scurt timp după Facebook și LinkedIn, rețeaua socială bazată pe comunicarea audio, Clubhouse, și-a văzut și ea numele într-un important incident de securitate, relatează Insider și HotNews.ro.

Extrem de mediatizata rețea socială Clubhouse are deja la activ un istoric bogat de incidente, chiar înainte de a fi disponibilă publicului larg. Cel mai nou incident este expunerea datelor personale a 1,3 milioane de utilizatori.

Acestea includ numele, ID-ul de utilizator, poza de profil, numele de utilizator de pe alte rețele sociale, numele persoanei care a generat invitația de creare a contului și altele, notează sursa citată.

Ca și în alte cazuri similare, datele au fost descoperite pe un forum de hacking. Conform Clubhouse, nu este vorba de un hack propriu-zis, prin care să fi fost accesate date de pe serverele companiei. Informațiile apărute pe un forum popular în rândul hackerilor ar fi fost pur și simplu copiate de pe paginile publice de profil ale utilizatorilor.

De altfel, în afara numelui, leak-ul nu include alte date prin care persoanele să poată fi identificate și localizate, precum adrese de email, numere de telefon sau adrese de domiciliu.

Chiar și așa, Clubhouse este deja a treia platformă socială implicată într-un incident ce implică datele utilizatorilor, în doar o săptămână, după Facebook și LinkedIn.

De departe, cel mai grav a fost incidentul prin care datele a 533 de milioane de utilizatori Facebook au fost postate online. Inclusiv numărul de telefon al lui Mark Zuckerberg s-a regăsit printre acestea.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,4
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău