Date statistice: Elevii din R.Moldova sunt mai frecvent implicați în hărțuieli școlare decât în alte țări

  • 19 Mai 2020 14:45
Date statistice: Elevii din R.Moldova sunt mai frecvent implicați în hărțuieli școlare decât în alte țări

Elevii din Republica Moldova sunt mai frecvent implicați în hărțuieli școlare decât în majoritatea țărilor din regiune.

16% au fost hărțuiți la școală cel puțin de două ori în ultimele două luni din 2018, comparativ cu 11% în 2014. Datele naționale privind sănătatea și bunăstarea adolescenților din Republica Moldova au fost prezentate în cadrul unui seminar organizat, marți, de Biroul Organizației Mondiale a Sănătății la Chișinău, transmite IPN.

OMS și Rețeaua de cercetători Health Behaviour in School-aged Children prezintă date extinse, pentru anii 2014-2018, despre sănătatea fizică, relațiile sociale și bunăstarea mintală a elevilor cu vârste cuprinse între 11 și 15 ani, din 45 de țări, inclusiv din Republica Moldova.

Mai mulți adolescenți din țară apreciază că starea lor de sănătate este bună și excelentă: 83% în 2018, comparativ cu 77% în 2014. Mai puțini consumă alcool cel puțin o dată pe săptămână: 24% în 2018, comparativ cu 32% în 2014.

Odată cu avansarea în vârstă, adolescenții devin mai puțin satisfăcuți de viață. Iar fetele, odată cu avansarea în vârstă, tot mai des se confruntă cu semne de boală. Datele mai arată că tot mai mulți adolescenți au dereglări de nutriție. În același timp, adolescenții mai rar suferă de traume și accidentări severe.

Tatiana Zatâc, șefa de direcție la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, a precizat că Republica Moldova participă la studiul sănătății și bunăstării adolescenților de șase ani. Iar datele acumulate sunt luate în calcul la elaborarea politicilor pentru crearea un mediu de viața favorabil pentru tineri.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău