Date statistice după un an de la accederea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană.

  • 24 Aprilie 2019 08:38
Date statistice după un an de la accederea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană.

Astăzi, se împlinește un an de la semnarea Deciziei protocolare cu privire la participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană care nu desfășoară activități comercialel la 24 aprilie 2018 și circa 8 luni de la implementarea acesteia.

Acest mecanism benevol s-a identificat ca fiind o soluție viabilă la problema accederii în traficul rutier internațional a mijloacelor de transport din regiunea transnistreană și prestarea serviciilor de către angajații Agenției Servicii Publice pe malul stâng al Nistrului, în oficiile de înmatriculare a mijloacelor de transport. 

Pe parcursul a 8 luni de implementare, în oficiile de la Râbnița și Tiraspol au fost înregistrate 2905 și documente (comodate) în număr de 755. 

Numărul total al beneficiarilor mecanismului de înregistrare/reînregistrare a mijloacelor de transport și perfectarea actelor sunt 3677 persoane. 

O tendință pozitivă aparte este preschimbarea permiselor de conducere de către locuitorii regiunii transnistrene la Agenția Servicii Publice pentru accederea în trafic rutier internațional pentru a corespunde cerințelor prevederilor Convenției de la Viena din 1968 asupra circulației rutiere. 

Totodată, schimbarea permiselor de conducere în câmpul legal al Republicii Moldova este în creștere, având în vedere că doar pe durata implementării Deciziei protocolare cu privire la participarea în traficul rutier internațional a autovehiculelor din regiunea transnistreană care nu desfășoară activități comerciale au fost preschimbate 3305, dintre care doar pe parcursul primelor luni ale anului 2019, acestea constituind cifra de 1143. 

Potrivit datelor obținute de la autoritățile naționale competente, fluxul pe direcția traversărilor controlate de autoritățile constituționale sunt în regim normal și fără dificultăți, iar partea moldovenească continuă să-și onoreze angajamentele pentru prestarea unor servicii calitative locuitorilor din regiunea transnistreană pentru a beneficia de acces în traficul rutier internațional.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
23,29
Câțiva nori
Umiditate:44 %
Vint:6,17 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău