Date actualizate cu privire la operatorii de transport rutier internațional de mărfuri pe teritoriul Ucrainei, stopați la trecerea punctelor vamale din Rep. Moldova

  • 04 Martie 2022 13:13
Date actualizate cu privire la operatorii de transport rutier internațional de mărfuri pe teritoriul Ucrainei, stopați la trecerea punctelor vamale din Rep. Moldova

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale a prezentat date actualizate cu privire la operatorii de transport rutier internațional de mărfuri pe teritoriul Ucrainei, stopați la trecerea punctelor vamale din Republica Moldova. În urma coordonării acțiunilor Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Ambasadei Republicii Moldova în Ucraina și Ambasadei Ucrainei în Republica Moldova, reprezentanții autorităților vamale au permis întoarcerea în țară a tuturor TIR-urilor și au returnat șoferilor marfa confiscată.

Astfel, referitor la autocamioanele companiilor de transport din Republica Moldova stopate la hotarul ruso-ucrainean (post vamal „Troebortnoe” Federația Rusă – post vamal „Bacevsk” Ucraina), precum și altor camioane aflate pe teritoriul Federației Ruse,autoritățile informează că 12 camioane cu marfă, ce aparțin companiilor din R. Moldova au fost evacuate din zona de control vamal Bacevsk (Ucraina). 

Astfel 8 camioane, din 12, au fost deplasate pe teritoriul Federației Ruse, iar celelalte 4 – încă se află în zona de control vamal Bacevsk (Ucraina), din cauză că au fost vandalizate și nu pot fi remorcate. Cu privire la 4 camioane rămase, autoritățile sunt în contact cu Ministerul Afacerilor Externe din Federația Rusă în vederea identificării soluțiilor. Șoferii companiilor moldovene, care la moment se află la postul vamal Troebortnoe (Federația Rusă), doresc evacuarea camioanelor lor pe teritoriul Federației Ruse, pentru a le repara și, ulterior, a le aduce în Republica Moldova. Menționăm că din 12 camioane ale companiilor din Republica Moldova 8 sunt cu numere de înregistrare în Republica Moldova, 2 – cu numere înregistrare în Federația Rusă și 2 – cu numerele de înregistrare în România. De asemenea, a fost oferită asistență pentru 28 de companii de transport din Republica Moldova (aflate actualmente în diferite orașe ale Federației Ruse și care dețin câte 1-5 camioane) pentru a părăsi teritoriul rus în direcția Republicii Moldova ocolind teritoriul Ucrainei, prin coridorul verde care va fi propus de partea rusă. Traseele detailate vor fi comunicate ulterior de către Ministerul Afacerilor Externe din Federația Rusă.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene și Agenția Națională pentru Transport Auto depun toate eforturile pentru soluționarea cazurilor particulare a transportatorilor.

Pentru consultații, transportatorii pot apela la nr. de contact: +373 69526562, +373 22 220657

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:8,23 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău