Data limită la care pot fi depuse actele pentru cei care vor să candideze la funcția de primar în localitățile unde sunt organizate alegeri locale noi

  • 04 August 2020 09:00
Data limită la care pot fi depuse actele pentru cei care vor să candideze la funcția de primar în localitățile unde sunt organizate alegeri locale noi

Comisia Electorală Centrală anunță că joi, 6 august 2020, este termenul limită de depunere/recepționare a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de primar în localitățile unde au fost anunțate alegeri locale noi.

În conformitate cu prevederile legislației electorale, au dreptul de a fi aleși primari cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 25 de ani și nu au restricții de a exercita dreptul de a alege și de a fi ales.

Până astăzi consiliul electoral al circumscripției electorale Nucăreni, Telenești a recepționat 2 dosare, iar consiliul electoral al circumscripției electorale Târnova, Dondușeni – 1 dosar.

Amintim că CEC a decis desfășurarea, pe 6 septembrie curent, a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în comuna Târnova, raionul Dondușeni și în satul Nucăreni, raionul Telenești. În ambele cazuri, vacanța funcției de primar a survenit ca urmare a demisiilor depuse, acestea fiind motivate prin alegerea în calitate de președinți ai raioanelor Dondușeni și, respectiv, Telenești.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău