Daniel Vodă: Exporturile de vinuri îmbuteliate din Rep. Moldova au înregistrat o creștere de peste 50%

  • 30 Iulie 15:32
Daniel Vodă: Exporturile de vinuri îmbuteliate din Rep. Moldova au înregistrat o creștere de peste 50%

În primele șase luni ale anului 2024, exporturile de vinuri îmbuteliate din Rep. Moldova au înregistrat o creștere de peste 50 la sută atât în volum, cât și în valoare bănească, transmite Radio Chișinău.

Astfel, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, volumul exporturilor a crescut cu peste 9 milioane de litri, ceea ce reprezintă o creștere cu aproape 52 de procente a anunțat într-o conferința de presă purtătorul de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă.

”În termeni valorici, această creștere a fost de peste 22 milioane de dolari, indicând o majorare de 56,6%. Vinurile moldovenești au ajuns pe mesele consumatorilor din 56 de țări. Cele mai mari creșteri au fost înregistrate în pe piețele care au avut acest trend de creștere și anterior precum SUA, Germania, Regatul Țărilor de Jos, China”

Potrivit Datelor Ministerului Agriculturii, livrările de vinuri îmbuteliate pe piața din Statelor Unite au crescut de 10 ori în primul trimestru al anului curent. Statele Unite au devenit, astfel, principala piață de desfacere pentru vinurile din Rep. Moldova,  depășind piețe tradiționale precum cele din Belarus, Ucraina, Rusia și România.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
16,63
Nori împrăștiați
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
12
Wed
13
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău