Daniel Ioniță: „În momentul de față nu suntem convinși că autoritățile de la Chișinău chiar sunt serioase în ceea ce privește parcursul european”

  • 21 Februarie 2020 12:35
Daniel Ioniță: „În momentul de față nu suntem convinși că autoritățile de la Chișinău chiar sunt serioase în ceea ce privește parcursul european”

România nu este convinsă că autoritățile de la Chișinău sunt serioase în ceea ce privește parcursul european, declară ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. În cadrul emisiunii „Alternativa europeană” de la Radio Chișinău, diplomatul român a subliniat că partenerii externi ai Republicii Moldova nu vor promisiuni, ci rezultate. El a precizat, însă, că proiectele României destinate populației din R. Moldova vor continua.

România și-a schimbat retorica investițiilor și discursul față de Republica Moldova, însă nu și politica, care este una consecventă în susținerea parcursului european. Ambasadorul Daniel Ioniță a precizat, de asemenea, că autoritățile de la București urmăresc cu mare atenție tot ce se întâmplă și se declară la Chișinău.

 „România a fost, este și va fi un susținător ferm al parcursului european, însă în momentul de față nu suntem convinși că autoritățile de la Chișinău chiar sunt serioase în ceea ce privește acest parcurs european. Urmărim cu mare atenție toate declarațiile care se fac, toate legile care sunt adoptate, toate măsurile care sunt luate la Chișinău. Există în continuare un orizont mare de așteptare din partea noastră și, dacă vreți, există multă răbdare strategică din punctul acesta de vedere”, a spus Daniel Ioniță.

Totuși, susține diplomatul român, proiectele începute în R. Moldova vor continua, iar Bucureștiul își dorește ca acestea să aducă beneficii directe cetățenilor.

 Până când nu vom fi noi convinși că lucrurile se îndreaptă la Chișinău într-o direcție dorită de majoritatea cetățenilor, adică în direcția europeană, probabil că nu vom mai merge cu aceeași viteză înainte în ceea ce privește susținerea tuturor proiectelor cu care i-am obișnuit pe cetățenii R. Moldova în ultima perioadă. Nu vor fi afectate însă proiectele care se  află în curs de derulare, precum proiectele  de interconectare strategică: gazoductul sau interconexiunile pe liniile electrice, proiectele care au descărcare directă în folosul cetățenilor R. Moldova. Aceste proiecte merg, se derulează în continuare și sperăm că vom vedea rezultate la firul ierbii”, a menționat Excelența Sa, Daniel Ioniță.

Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță, a spus că atât Bucureștiul, cât și Bruxellesul așteaptă de la Chișinău angajamente și rezultate, nu numai promisiuni, pentru că până acum au fost făcute destule promisiuni.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău