Danemarca intenționează să condiționeze acordarea alocațiilor pentru imigranți de exercitarea unei activități

  • 07 Septembrie 2021 16:43
Danemarca intenționează să condiționeze acordarea alocațiilor pentru imigranți de exercitarea unei activități

Danemarca intenționează să coreleze acordarea ajutoarelor sociale pentru imigranți cu exercitarea unei activități de 37 de ore pe săptămână în scopul încurajării integrării acestor persoane, a anunțat marți guvernul social-democrat de la Copenhaga, unul dintre cele mai dure din Europa contra imigrației, relatează AFP, citat de Agerpres.

''Vrem să introducem o nouă logică de muncă în care oamenii să aibă datoria de a contribui și de a fi utili și, dacă nu pot găsi un loc de muncă reglementat, ei vor trebui să lucreze pentru alocația lor'', a declarat șefa guvernului danez, Mette Frederiksen, într-o conferință de presă.

În proiectul său, intitulat ''Danemarca poate face mai mult'', actualul guvern danez - care și-a început mandatul în iunie 2019 - arată că șase din zece femei originare din Maghreb, Turcia și Orientul Mijlociu se află în afara pieței forței de muncă din Danemarca.

Într-o primă etapă, obiectivul este de a integra 20.000 de persoane încurajându-le să găsească locuri de muncă.

''De exemplu, poate fi o activitate de strângere a plasticului și a chiștoacelor de țigarete de pe plaje și până la a ajuta la rezolvarea diverselor sarcini într-o întreprindere'', a explicat ministrul danez al ocupării forței de muncă, Peter Hummelgaard.

La începutul anului, Mette Frederiksen a anunțat obiectivul scăderii la zero a cererilor de azil, cifrate în primele șapte luni la 851.

Potrivit Institutului național de statistică danez, 11% dintre cei 5,8 milioane de locuitori ai Danemarcei sunt străini.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău