Danemarca a renunțat de astăzi la toate restricțiile anti-COVID. „Suntem gata să ieșim din umbra coronavirusului”

  • 01 Februarie 2022 10:11
Danemarca a renunțat de astăzi la toate restricțiile anti-COVID. „Suntem gata să ieșim din umbra coronavirusului”

​Danezii nu mai au de marți practic nicio restricție anticoronavirus, în pofida faptului că incidența rămâne ridicată. Obligația de a purta mască sanitară este de acum de domeniul trecutului, la fel și prezentarea "permiselor de sănătate" care demonstrează că posesorul s-a vaccinat pentru COVID-19, s-a recuperat după boală sau s-a testat și e negativ.

Evenimentele cu public se pot desfășura de azi înainte fără limită de participanți și petrecăreții se pot înghesui fără mască pe ringurile de dans din cluburi.

Toate acestea pot avea loc întrucât COVID-19 nu mai este considerat "critic pentru societate", desemnare care permitea guvernului să adopte măsuri dure vizând îngrădirea răspândirii sale.

Doar călătorii care intră în Danemarca trebuie să prezinte în continuare dovada vaccinării.

Autoritățile daneze au luat o decizie similară în septembrie, dar măsurile au fost reintroduse treptat, după ce cazurile au început să se înmulțească.

Pe parcursul ultimei săptămâni, Danemarca a înregistrat între 33.000 și 47.000 de cazuri noi zilnic, cifre care erau greu de imaginat înainte de apariția variantei Omicron, cu nivelul ei ridicat de contagiozitate.

Totuși, spitalele nu s-au aglomerat, așa cum existau temeri în trecut. Rata ridicată de vaccinare este considerată a fi principalul motiv pentru care sistemul de sănătate s-a menținut bine, menționează dpa.

Spitalele și căminele sunt încurajate încă să ceară vizitatorilor să poarte măști și să folosească permisele sanitare, pentru a-i proteja pe cei vulnerabili și vârstnici.

"Am trecut de faza critică", a declarat săptămâna trecută premierul danez Mette Frederiksen, anunțând iminenta ridicare a măsurilor.

"De la 1 februarie, Danemarca va fi deschisă, complet deschisă. Suntem gata să ieșim din umbra coronavirusului. Spunem ' adio ' restricțiilor și ' bun-venit ' vieții de dinainte", a spus Frederiksen (Sursa: Agerpres)
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău