Dan Perciun: Accesul neautorizat în instituțiile de învățământ și ultragierea personalului didactic trebuie sancționate

  • 22 Mai 08:30
Dan Perciun: Accesul neautorizat în instituțiile de învățământ și ultragierea personalului didactic trebuie sancționate

„Accesul neautorizat în instituțiile de învățământ și ultragierea personalului didactic trebuie sancționate. Hărțuirea profesorilor și a directorilor de școală este inacceptabilă și duce la consecințe grave. În Estonia, unde suntem la moment alături de colegi și în majoritatea lumii civilizate - nu intră nimeni în școală fără programare,” scrie Ministrul Educației, Dan Perciun, într-o postare pe Facebook.

 
„Voi ruga colegii din Parlament să ne sprijine în modificarea Codului Contravențional cu 2 articole noi. Primul privind ultragierea personalului didactic și al doilea privind sancționarea accesului neautorizat în instituție, contrar regulamentului intern al acesteia.
 
„Articolul 65 (4) Ultragierea personalului didactic, științifico-didactic și științific sau a lucrătorului din instituțiile de învățământ
 
(1) Ultragierea personalului didactic, științifico-didactic și științific sau a lucrătorului din instituțiile de învățământ, adică jignirea premeditată a onoarei, demnității sau reputației profesionale a acestuia, în exercițiul funcției se sancționează cu amendă de la 10 la 25 de unități convenționale aplicată persoanei fizice.
 
(2) Ultragierea personalului didactic, științifico-didactic și științific sau a lucrătorului din instituțiile de învățământ însoțită de acte de huliganism și/sau vătămare corporală, dacă aceste acțiuni nu constituie infracțiune, se sancționează cu amendă de la 50 la 150 de unități convenționale aplicată persoanei fizice sau cu arest contravențional de până la 15 zile.””, a conchis Perciun. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:4,63 m/s
Sun
20
Mon
22
Tue
22
Wed
24
Thu
21
Arhivă Radio Chișinău