Dan Perciun a anunțat prioritățile comisiei parlamentare protecție socială

  • 02 August 2021 15:13
Dan Perciun a anunțat prioritățile comisiei parlamentare protecție socială

Majorarea pensiei minime până la 2000 de lei, urgentarea procesului de recalculare a pensiei și revizuirea condițiilor de pensionare a persoanelor care au îngrijit de persoane cu dizabilități severe - sunt câteva dintre prioritățile Comisiei parlamentare protecție socială, sănătate și familie, în toamna anului curent. Despre aceasta a anunțat Dan Perciun, președintele Сomisiei, deputat din partea Partidului Acțiune și Solidaritate, într-o postare de pe o rețea de socializare, transmite IPN.

Totodată, Сomisia va examina în mod prioritar aspecte privind stimularea antreprenoriatului social prin înlesniri fiscale și discriminarea pozitivă a întreprinderilor sociale în procesul de achiziții publice, majorarea pensiei minime pentru dizabilitate și a alocațiilor pentru dizabilitate și stimularea angajării persoanelor cu dizabilități, prin revizuirea și majorarea subvențiilor existente și completarea acestora cu o subvenție pentru transport.

Printre prioritățile Comisiei parlamentare de profil se numără și majorarea și indexarea indemnizației pentru veteranii de război și veteranii acțiunilor de luptă pentru apărarea integrității teritoriale și independenței Republicii Moldova. Vor fi abordate și aspecte privind protejarea persoanelor împovărate de datorii mici de executări abuzive a locuinței și a altor bunuri de primă necesitate prin revizuirea Codului de Executare.

Potrivit lui Dan Perciun, membrii Comisiei își propun să examineze și aspecte privind majorarea salariului minim în sectorul public cel puțin până la minimul de existență pentru persoanele apte de muncă, dar și majorarea scutirii personale la 32.400 lei pentru ca să acopere valoarea salariului minim pe sectorul real.

Totodată, pe parcursul lunii august, membrii Comisiei vor discuta cu reprezentanții diverselor organizații din societatea civilă pentru a completa prioritățile respective.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:3,09 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău