Dan Olaru și Alexandra Mîrca vor purta drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

  • 25 Iunie 2021 16:34
Dan Olaru și Alexandra Mîrca vor purta drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020

Comitetul Executiv al CNOS din Republica Moldova a desemnat sportivii care vor purta drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020 : arcașii Dan Olaru și Alexandra Mîrca, scrie olympic.md.

Dan Olaru va înregistra a doua participare a Jocurile Olimpice. La Jocurile Olimpice de la Londra 2012 el a fost port drapelul Republicii Moldova, fiind cel mai tînăr membru al Echipei Olimpice, menționează sursa citată.

Alexandra Mîrca a marcat debutul său olimpic la Jocurile Olimpice din Rio 2016. În 2019 Alexandra și Dan cuceresc medalia de argint la Cupa Mondială de la Berlin la dublu mixt.

Ambii sportivi datorează succesele lor antrenoarei Irina Cecanova.

Dan Olaru și Alexandra Mârca vor participa la Tokyo 2020 la proba individuală și mixtă.

Cu ocazia ceremoniilor de deschidere și închidere se desemnau pănă în prezent fie un bărbat, fie o femeie care să poarte drapelul țării. În vederea transmiterii unui mesaj de egalitate între sexe, Comitetul Internațional Olimpic a schimbat protocolul anul trecut, astfel încât Comitetele Naționale Olimpice pot desemna un bărbat și o femeie ca purtători de drapel la ceremoniile de deschidere și închidere a Jocurilor Olimpice.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău