Daimler va rechema la service 2,6 milioane de mașini Mercedes-Benz în China

  • 12 Martie 2021 20:16
Daimler va rechema la service 2,6 milioane de mașini Mercedes-Benz în China

Grupul german Daimler AG va rechema la service 2,6 milioane de mașini Mercedes-Benz în China, din cauza unei posibile probleme la sistemul automat de apel de urgență, a anunțat vineri autoritatea pentru reglementarea pieței de la Beijing, transmit DPA și Reuters, preluat de Agerpres.

Softul ar putea să nu reușească să comunice corect locația vehiculului în eventualitatea unui accident, au precizat autoritățile chineze. Problema poate fi rezolvată printr-o actualizare a softului sistemului automat de apel de urgență.

China este cea mai mare piață auto din lume.

Reprezentanții Daimler au confirmat rechemarea, dar nu au precizat câte vehicule sunt afectate.

Luna trecută, în SUA au fost rechemate la service 1,29 milioane de mașini Mercedes-Benz pentru un motiv similar.

China va rămâne cea mai mare piață a Mercedes-Benz în următorul deceniu, iar grupul german își va ajusta unitățile de producție pentru a face față modificării cererii, pe fondul creșterii tensiunilor comerciale globale, a afirmat recent directorul general al Daimler AG, Ola Kaellenius.

Declarația sa vine în contextul escaladării tensiunilor comerciale dintre SUA, China și Europa, după ce aproape un deceniu de creștere a ajutat Mercedes să devină cel mai bine vândut brand de lux din lume.

Datorită cererii solide din China, Daimler și rivalele germane Volkswagen și BMW au publicat rezultate peste așteptări în 2020.

"În următorii zece ani ne așteptăm de asemenea să înregistrăm cel mai semnificativ ritm de creștere în China, producătorul de mașini de lux va urma piața", a explicat Kallenius.

Dar, pe fondul escaladării tensiunilor comerciale globale, perspectivele privind vânzările de mașini pe plan mondial rămân nesigure.

Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz și brandul Smart.

În România, Daimler are două unități de producție, la Cugir și Sebeș. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău