Daimler anunță concedieri în urma scăderii câștigurilor

  • 14 Noiembrie 2019 12:15
Daimler anunță concedieri în urma scăderii câștigurilor

Acțiunile Daimler AG au scăzut joi cu peste 3% după ce grupul german a avertizat că reglementările mai dure privind emisiile vor afecta câștigurile din 2020 și 2021, forțându-l să reducă cu peste un miliard de euro costurile cu personalul la divizia auto, în următorii trei ani, transmit Reuters, DPA și Bloomberg, preluat de Agerpres.

Daimler se așteaptă să obțină un profit din vânzări de la activitățile operaționale ale diviziei Mercedes-Benz Cars & Vans de cel puțin 4% în 2020 și de cel puțin 6% în 2022. Anterior, grupul german previzionase un profit din vânzări de 3% - 5% la Mercedes.

De asemenea, Daimler intenționează să plafoneze investițiile și să le reducă pe termen lung, din cauza costurilor implicate de noile reglementări privind emisiile.

Costurile variabile la divizia de camioane urmează să fie reduse cu 250 milioane de euro până la finalul lui 2022 și se vor diminua cu 300 milioane de euro costurile cu personalul.

Noul directorul general al Daimler, Ola Kallenius, este sub presiune pentru a elabora o strategie menită să redreseze profiturile, într-un moment în care compania se pregătește de trecerea costisitoare la vehiculele electrice.

Reprezentanții sindicatului Daimler, care a cerut conducerii ca principalele componente pentru vehiculele electrice să fie produse în Germania, au început să se revolte, după ce Kallenius a conturat un plan intern ce prevede concedierea a 1.100 de angajați aflați în funcții de comandă la nivel global.

Și alți rivali ai Daimler din Europa și SUA încearcă să-și reducă costurile, pe fondul încetinirii vânzărilor de mașini pe plan global.

Profitul operațional al Daimler a crescut ușor în trimestrul trei din acest an, datorită majorării cu 8% a vânzărilor de mașini Mercedes-Benz, dar grupul german a anunțat reduceri de costuri și a avertizat că ar putea crește provizioanele legate de rechemarea în service a vehiculelor diesel.

În perioada iulie-septembrie 2019, profitul înainte de taxe și dobânzi (EBIT) a urcat cu 8%, la 2,69 miliarde de euro, de la 2,49 miliarde de euro în urmă cu un an. De asemenea, vânzările au crescut cu 8%, la 43,3 miliarde de euro.

Compania a anunțat că va revizui costurile după ce marja de profit la divizia Mercedes-Benz Cars a scăzut la 6%, de la 6,3% în urmă cu un an, din cauza problemelor de producție la modelul Mercedes GLS și a echipării mașinilor cu filtre anti-emisii costisitoare.

Daimler deține divizia de lux Mercedes-Benz și brandul Smart.

În România, Daimler are două unități de producție, la Cugir și Sebeș.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău