Daily Mail: Trump afirmă că Michael Cohen a spus „minciuni" despre el pentru a-și ușura soarta (Revista presei internaționale)

  • 24 August 2018 08:45
Daily Mail: Trump afirmă că Michael Cohen a spus „minciuni

Presa internațională alocă spații largi reacțiilor lui Donald Trump după acuzațiile pe care i le-a adus fostul lui avocat, Michael Cohen, care a declarat sub juramânt că la cererea lui Donald Trump el a cumparat tăcerea a două presupuse amante ale acestuia "pentru a influența alegerile" prezidențiale din 2016, după cum amintește LA LIBRE BELGIQUE.

Potrivit LE FIGARO, președintele american afirmă ca a fost pus la curent cu plățile făcute celor două femei ulterior și a dat asigurări că banii nu aveau legătură cu campania electorală. Aceste afirmații au fost făcute de Donald Trump într-un interviu exclusiv acordat Fox News. "Acești bani nu au fost luați din fondurile de campanie, au venit de la mine. Asta e cel mai important", spune Donald Trump, după care încearcă sa banalizeze cele întamplate: "Aceste acorduri sunt foarte frecvente printre celebrități și oamnii bogați. /.../ Acordul a fost folosit ca să pună capăt acuzațiilor false pe care ele le-au formulat referitor la o relație".

Conform LE SOIR, președintele Donald Trump a estimat, răspunzând unei întrebări, că piețele financiare s-ar "prăbuși" dacă el ar fi destituit ca urmare a declarațiilor fostului său avocat.

Zarul THE TELEGRAPH, spune că Donald Trump s-a lansat, în interviul de pe canalul Fox News, într-o prezentare a succeselor președinției sale - crearea de locuri de muncă și alte progrese în economie - insistând pe faptul că America ar duce-o mult mai rău dacă Hillary Clinton ar fi câștigat alegerile din 2016.

Potrivit DAILY MAIL, Trump afirmă că Michael Cohen a spus "minciuni" despre el pentru a-și ușura soarta.

NEW YORK TIMES scrie că Donald Trump îl apreciază pe Paul Manafort, care, spre deosebire de Cohen, a refuzat "să-l părăsească" și să coopereze cu procurorii federali care investighează amestecul Rusiei în alegerile din 2016. Trump l-a numit pe Michael Cohen 'un avocat rău care a cedat la presiuni din partea procurorilor federali părtinitori', și l-a lăudat pe Paul Manafort ca pe un "om curajos" cu o "familie minunată".

Potrivit WASHINGTON TIMES, jurnalista de la Fox News care l-a intervievat a declarat că în interviu, președintele Trump a spus că ia în considerare grațierea lui Paul Manafort.

WASHINGTON TIMES mai scrie că președintele Trump a acuzat presa că în proporție de 80% ignoră realizările lui pe plan internațional. În opinia lui, întâlnirile cu liderul nord coreean și cu președintele rus au fost eronat prezentate de 80% din media. "Dacă fac ceva bine, nu este relatat decât în proporție de 20%".

În Statele Unite au intrat în vigoare noi taxe pe bunuri importate din China, într-o escaladare a războiului comercial între cele două țări, informează BBC. Sunt taxate produsele chimice, materialele plastice, echipamentele agricole și motocicletele. China a condamnat decizia americană. Ea afirmă că va intenta acțiune legală împotriva Statelor Unite la Organizația Mondială a Comerțului. Cele două state își impun reciproc taxe pe importuri. Beijingul acuză Washingtonul de "încăpățânare". Ministrul chinez al comerțului a declarat că Statele Unite urmează o cale greșită, China fiind victima acestor taxe.

"Noi taxe vamale pentru China, care anunță represalii", titrează ziarul belgian LE SOIR. Noua tranșă de taxe vamale impuse de Statele Unite va ridica la 50 de miliarde de dolari valoarea tuturor mărfurilor chinezești taxate cu 25% la intrarea pe teritoriul american, scrie ziarul. China a arătat că este "nevoită" să ia măsuri "necesare de represalii", potrivit unui comunicat al ministerului comerțului, dar nu a detaliat eventualele taxe vamale pe care le va impune mărfurilor americane.

Și ziarul LE MONDE scrie că Statele Unite au anunțat că vor taxa alte produse chinezești în valoare de 16 miliarde de dolari, iar chinezii au anunțat imediat aceeași măsură.

Sancțiunile americane împotriva Rusiei, deja introduse sau doar anunțate, au exercitat presiuni asupra rublei. Autoritățile ruse au recunoscut că în următoarele 12 luni moneda rusă va slăbi și au promis că vor da un "răspuns adecvat", scrie Gazeta.ru.

Dolarul a crescut peste pragul de 69 de ruble pentru un dolar, scrie ziarul Kommersant. A treia zi consecutiv, rubla începe să se tranzacționeze de pe poziții care slăbesc rapid față de cele mai importante monede din lume.

Ultima bătălie pentru a eradica Statul Islamic în Irak și în Siria va fi "lungă și dificilă", a subliniat purtătorul de cuvânt al coaliției conduse de Statele Unite, colonelul Sean Ryan. El a spus că se așteaptă la atacuri "spectaculoase" ale celor 1.000 - 1.500 de jihadiști regrupați în deșertul din valea Eufratului, în estul Siriei și în vestul Irakului. Securizarea regiunii va fi benefică pentru întreaga lume, a spus colonelul Ryan, care a avut cuvinte de laudă pentru calitatea colaborării dintre forțele coaliției și forțele locale. "Statul Islamic este o problemă internațională care necesită un răspuns internațional", a subliniat el.

Sursa: RADOR

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
6
Ploaie ușoară
Umiditate:81 %
Vint:1,5 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
15
Sat
15
Sun
12

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău