Dacian Cioloș s-a întâlnit la Bruxelles cu prim-ministrul Republicii Moldova: Voi ajuta la deblocarea cât mai multor dosare care țin de cooperarea cu UE și România

  • 28 Septembrie 2021 11:03
Dacian Cioloș s-a întâlnit la Bruxelles cu prim-ministrul Republicii Moldova: Voi ajuta la deblocarea cât mai multor dosare care țin de cooperarea cu UE și România

Liderul grupului Renew Europe, Dacian Cioloș, a avut luni, la Bruxelles, o întrevedere cu prim-ministrul Republicii Moldova Natalia Gavrilița și cu vicepremierul și ministrul de externe Nicu Popescu, aflați într-o vizită de lucru la instituțiile Uniunii Europene.

„Sunt bucuros să văd un guvern pus pe treabă și orientat către ameliorarea vieții de zi cu zi a moldovenilor”, a scris Cioloș, pe Facebook, după întrevederea la care a participat și eurodeputatul USR PLUS Dragoș Tudorache, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova.

„Voi ajuta cu drag la deblocarea a cât mai multe dosare care țin de cooperarea cu UE și România, precum acces la asistența macrofinanciară, îmbunătățirea infrastructurii sau eliminarea tarifelor de roaming cu UE, astfel încât acest guvern să primească resursele necesare pentru a-și îndeplini obiectivele”, a mai spus co-președintele USR PLUS.

Premierul Republicii Moldova, Natalia Gavrilița, se află în perioada 27-28 septembrie în prima sa vizită de lucru la Bruxelles, vizită ce are loc la invitația Înaltului Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, Josep Borrell.

Ea a avut întrevederi luni cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu șeful diplomației UE, Josep Borrell.

Amintim că Uniunea Europeană a acordat recent Republicii Moldova 745 de milioane de lei ( aproape 36 de milioane de euro) din planul de redresare economică al UE pentru această țară a Parteneriatulu Estic.

Comisia Europeană a anunțat la începutul lunii iunie un plan de redresare economică pentru Republica Moldova, în valoare de 600 de milioane de euro, axat pe șase piloni infrastructura, gestionarea finanțelor publice și guvernanță economică,economie competitivă, comerțul și IMM-urile,educația și capacitatea de inserție profesională, statul de drept și reforma justiției.

Investițiile vor fi realizate pe baza unei abordări de tipul “mai mult pentru mai mult”, progresele înregistrate în ceea ce privește reformele structurale, în special în domeniul justiției și al luptei împotriva corupției, fiind o condiție prealabilă pentru acordarea de asistență financiară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:5,14 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău