Cuvinte emoționante ale Papei Francisc după vizita în România

  • 05 Iunie 2019 16:32
Cuvinte emoționante ale Papei Francisc după vizita în România

Cuvinte emoționante al Papei Francisc pentru România: „Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru această călătorie apostolică și Îi cerem, prin mijlocirea Fecioarei Maria, să binecuvânteze România și Biserica din această țară”, le-a spus suveranul zecilor de mii de credincioși veniți în Piața San Pietro, potrivit Digi24.ro.

În prima audiență generală, după vizita în România, Suveranul Pontif a vorbit trei minute despre experiențele din România și s-a arătat impresionat de căldura oamenilor. Papa nu a uitat să-i salute pe ortodocșii majoritari în România și l-a numit din nou „frate” pe patriarhul Daniel, mai scrie sursa citată

„La finalul săptămânii trecute, am făcut o călătorie apostolică în România, la invitația domnului președinte și a doamnei premier. Îmi reînnoiesc mulțumirile către ei și le extind și către alte autorități civile și ecleziastice, precum și către cei care au colaborat la realizarea acestei vizite. Mai presus de toate, îi mulțumesc lui Dumnezeu, care a permis succesorului Sfântului Petru să se întoarcă în această țară, la 20 de ani de la vizita Sfântului Ioan Paul al II-lea.

Pe scurt, după cum s-a arătat și în motto-ul călătoriei, am îndemnat să mergem împreună. Și bucuria mea a fost că nu am făcut acest lucru de departe sau de deasupra, ci mergând în mijlocul poporului român, ca pelerin în țara acestuia. Diferitele întâlniri au scos în evidență importanța și necesitatea ca fidelii creștini să meargă împreună în ceea ce privește credința și filantropia, atât în rândul cetățenilor, cât și în ceea ce privește societatea civilă. În calitate de creștini, avem harul de a trăi o perioadă de relații fraterne între diferitele biserici. În România, cei mai mulți credincioși aparțin Bisericii Ortodoxe, conduse în prezent de Patriarhul Daniel, căruia îi transmit gândurile mele fraterne și recunoscătoare”, a spus Papa Francisc.

Menționăm că Papa Francis a vizitat românia în perioada 31 mai-2 iunie. 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău