Cutremure în Turcia și Siria: Căștile Albe siriene anunță încheierea operațiunilor de căutare a supraviețuitorilor în zonele controlate de opoziție

  • 12 Februarie 2023 16:00
Cutremure în Turcia și Siria: Căștile Albe siriene anunță încheierea operațiunilor de căutare a supraviețuitorilor în zonele controlate de opoziție

Grupul de salvatori al Căștilor Albe a anunțat încheierea operațiunilor de căutare a supraviețuitorilor în zonele din nord-vestul Siriei aflate sub controlul opoziției și care au fost grav afectate de cutremurele de luni. Decizia a fost luată după ce, începând de joi, salvatorii nu au mai reușit să găsească persoane în viață printre dărâmături, relatează Agerpres.

Organizația a informat că "operațiunile de căutare și salvare sunt considerate a fi încheiate" și a amintit că echipele sale "au lucrat fără oprire timp de 108 ore în peste 40 de orașe, localități și sate" unde 479 de clădiri s-au prăbușit complet și 1.481 au suferit daune semnificative.

De la cutremurele înregistrate luni, Căștile Albe au salvat și au acordat asistență unui număr de 2.950 de răniți în zonele aflate sub controlul rebelilor în provinciile Idlib și Alep, însă "niciun supraviețuitor nu a mai fost găsit sub dărâmături de joi, 9 februarie", a deplâns grupul.

Din acest motiv, de acum încolo eforturile se vor axa pe recuperarea cadavrelor prinse sub dărâmături și pe înlăturarea molozului.

Cutremurele au provocat moartea a cel puțin 3.553 de persoane în întreaga țară, din care 2.166 au fost înregistrați în zonele aflate sub controlul opoziției siriene.

Căștile Albe au relatat că s-au confruntat cu "numeroase dificultăți" de la primul cutremur, îndeosebi cu lipsa de combustibil pentru utilajele grele, cu lipsa echipamentelor tehnice moderne pentru a găsi răniții și cu "lipsa ajutorului și sprijinului internațional".

"Să lucrezi cu mii de răniți la temperaturi scăzute și cu riscul de toxicitate provenit de la trupurile persoanelor prinse sub dărâmături se numără printre dificultățile cu care s-au confruntat echipele noastre", au anunțat Căștile Albe într-un comunicat. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău