Cutremur puternic în Nepal: Peste o mie de morți (VIDEO)

  • 26 Aprilie 2015 19:44
Cutremur puternic în Nepal: Peste o mie de morți (VIDEO)

Bilanțul cutremurului de 7,9 grade înregistrat sâmbătă în Nepal a depășit o mie de morți, potrivit oficialităților nepaleze citate de BBC.

Potrivit celui mai recent bilanț al oficialităților, peste o mie de morți s-au înregistrat în urma cutremurului de 7,9 pe Richter produs sâmbătă dimineață în Nepal, transmite BBC.

Mai multe clădiri au fost distruse, numeroase persoane se află sub dărâmături, iar spitalele se confruntă cu un număr mare de răniți.

Clădirea turn Dharara, un simbol al capitalei Kathmandu, construită în 1832, s-a prăbușit în urma cutremurului, cel mai puternic înregistrat în Nepal în ultimii 80 de ani.

Seismul a fost resimțit și în țările vecine. India a raportat și ea cel puțin 26 de victime.

Cutremurul a afectat puternic și taberele alpiniștilor amplasate în jurul vârfului Everest, unde au avut loc mai multe avalanșe.

Într-una dintre acestea și-au pierdut viața 10 persoane, inclusiv alpiniști străini, potrivit unui responsabil local.

Seismul, care a avut o magnitudine de 7,9 grade pe scara Richter, s-a produs la o adâncime de numai 15 km și a avut epicentrul între capitala Kathmandu și orașul Pokhara din nordul țării.

Oficialii indieni informează că peste 30 de persoane și-au pierdut viața în provincia Delhi, iar potrivit altor informații în Tibet au murit 6 persoane iar în Bangladesh și-au pierdut viața 2 persoane.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău