Cutremur cu magnitudinea 7,6 în Japonia. A fost emisă avertizare de tsunami și pentru insula rusească Sahalin

  • 01 Ianuarie 12:20
Cutremur cu magnitudinea 7,6 în Japonia. A fost emisă avertizare de tsunami și pentru insula rusească Sahalin

Un cutremur cu magnitudinea preliminară 7,6 s-a produs luni în regiunea central-nordică a Japoniei, a anunțat postul public NHK, citat de Reuters.

Agenția de Meteorologie din Japonia a emis o avertizare de tsunami care vizează regiunile costiere ale prefecturilor Ishikawa, Niigata și Toyama, scrie G4Media.

„Toți locuitorii ar trebui să evacueze imediat și să se îndrepte către altitudini mai mari”, a anunțat postul național de televiziune NHK, după ce cutremurul a lovit Peninsula Noto din prefectura Ishikawa, în jurul orei locale 16:10 (07:10 GMT), conform AFP.

Un tsunami de până la 5 metri înălțime ar putea lovi Peninsula Noto din în prefectura Ishikawa, potrivit agenției meteorologice.

Valuri de peste un metru înălțime au fost înregistrate pe coastele orașului Wajima din prefectura Ishikawa, a relatat NHK.

Între timp, și Rusia a emis o alertă de tsunami pentru coasta vestică a insulei Sakhalin. O evacuare este în curs de desfășurare, a anunțat departamentul regional pentru situații de urgență, potrivit agenției TASS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Probleme la zi
Meteo Chișinău
39,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,09 m/s
Thu
34
Fri
29
Sat
26
Sun
24
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău