Curtea Supremă de Justiție a respins cererea celor patru apărători ai lui Ilan Șor, în care aceștia au cerut recuzarea a trei magistrați

  • 21 Noiembrie 2023 12:15
Curtea Supremă de Justiție a respins cererea celor patru apărători ai lui Ilan Șor, în care aceștia au cerut recuzarea a trei magistrați

Curtea Supremă de Justiție(CSJ) a respins cererea celor patru apărători ai lui Ilan Șor, în care aceștia au cerut recuzarea a trei magistrați. Este vorba de Anatolie Țurcan, Boris Talpă și Ghenadie Eremciuc, completul desemnat să judece recursul la hotărârea Curții de Apel Chișinău, care l-a condamnat pe oligarhul fugar la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari, în dosarul Frauda Bancară, scrie anticoruptie.md.

În argumentarea cererii de recuzare, apărătorii au invocat faptul că judecătorul Anatolie Țurcan ar fi făcut parte din completele care au examinat cauzele lui Veaceslav Platon, toate conectate la dosarul Frauda Bancară. Conform avocatului Aureliu Colenco, faptul că Ilan Șor a fost condamnat în același dosar, ar putea reprezenta o problemă.

Referitor la circumstanțele de recuzare a judecătorilor Boris Talpă și Ghenadie Eremciuc s-a insistat că aceștia au fost transferați temporar să examineze cauze la Curtea Supremă de Justiție, iar „exercitarea temporară a funcției de judecător constituie o circumstanță care pune la îndoială independentă judecătorilor”. Colegiul desemnat să examineze cererea de recuzare a constatat că argumentele apărării nu sunt întemeiate, scrie sursa citată.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:18 %
Vint:2,06 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău