Curtea de Apel urmează să examineze astăzi recursul procurorilor care solicită schimbarea măsurii preventive de arest în privința lui Igor Dodon

  • 31 Mai 2022 11:15
Curtea de Apel urmează să examineze astăzi recursul procurorilor care solicită schimbarea măsurii preventive de arest în privința lui Igor Dodon

Curtea de Apel urmează să examineze astăzi recursul procurorilor anticorupție care solicită schimbarea măsurii preventive în privința lui Igor Dodon din arest la domiciliu în arest în izolator. Ședința de judecată este planificată la ora 13.00.

Procurorii consideră că arestul la domiciliu nu exclude posibilitatea ca Igor Dodon să contacteze cu anumite persoane implicate în cadrul acestei cauze penale.

Potrivit acuzatorilor de stat, în instanță au fost prezentate suficiente probe care confirmă că învinuitul are deplasări frecvente peste hotarele țării. Și acest fapt ar fost confirmat inclusiv prin depistarea în cadrul perchezițiilor a unor sume de ruble rusești. Mai mult ca atât, însăși învinuitul a confirmat că avea planificată o deplasare în Federația Rusă, deținând de asemenea și pașaport diplomatic.

Igor Dodon și cumnatul acestuia au fost reținuți săptămâna trecută, după ce procurorii au efectuat percheziții la domiciliul și alte locații ale acestora. Fostul președinte este bănuit de corupție, finanțarea partidului politic de către o organizație criminală, trădare de patrie și îmbogățire ilicită.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:0,51 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău