Curtea de Apel se adresează Curții Constituționale privind numărul secțiilor de votare peste hotare

  • 15 Iunie 2021 12:42
Curtea de Apel se adresează Curții Constituționale privind numărul secțiilor de votare peste hotare

Curtea de Apel Chișinău a admis cererea de neconstituționalitate depusă de către Platforma DA și sesizează Curtea Constituțională privind exercitarea controlului constituționalității unor prevederi din Codul Electoral în ceea ce ține de deschiderea secțiilor de votare în afara țării la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Astfel, Curtea întrerupt examinarea cauzei până la pronunțarea Curții Constituționale, transmite IPN.

Un alt concurent electoral – AUR a susținut adresarea Platformei DA la Curtea Constituțională, iar reprezentantul acestui partid, Dorin Chirtoacă, a declarat după ședință că Înalta Curte acum trebuie să arate Curții de Apel Chișinău pe ce cale trebuie să meargă. În opinia sa, CEC, în loc să meargă în întâmpinarea cetățenilor, ca ei să voteze, ei o fac invers, îi împiedică, încălcând Constituția, iar pentru asta trebuie demiși și sancționați.

CEC a decis deschiderea a 146 de secții de votare în afara țării, număr considerat insuficient de către reclamanți. E vorba de Blocul electoral „Renato Usatîi”, Platforma DA, PAS, PUN și AUR. Examinarea cauzei a început pe 10 iunie. Formațiunile au organizat joi și vineri un protest în fața Curții de Apel.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău